King Nun - Mass

Tina Rosenfink 00:00 3 Oct 2019

King Nuns efterlängtade debut är här och det är väldigt mycket västra London, smutsiga klubbar och svärta över den. Skivans bästa låt är Cowboy och I Saw Blue som är mer brittpop än den punkiga lo-fi som Mass annars är. 

Mass är till en stor del en självbiografisk kommentar på deras tillvaro. Det finns en naivitet och ungdomlig glans över att göra musik som handlar om att de får göra musik. Musiken i sig är rätt skränig och obalanserad, men med hjärta. Mycket handlar om att känna förtvivlan och ha tråkigt, eftersom King Nun är tonåringar på riktigt. 

 

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Alanis Morissette - Such Pretty Forks in the Road

Such Pretty Forks In The Road är en grundlig genomgång av Alanis Morissette sinnestillstånd, där hon pratar om obekväma ämnen som psykisk ohälsa, missbruk och sexuellt våld. Men i samband med hennes mjuka framtoning är inte musiken avskräckande utan grundar sig ur ett tryggt perspektiv. Morissette är som en tröstande jourtjej som vet precis vad hon ska säga för att trösta och stärka. Det är berörande och mysigt i allt sitt mörker. 

The Psychedelic Furs — Made of Rain

Ända sedan de första gången hörde Scary Monsters (and Super Creeps) 1980 har The Psychedelic Furs konsekvent bockat av alla de rätta rutorna, och även om det gått tre decennier sedan sist tänker de inte avvika från det på sitt första album sedan återföreningen år 2000. Här finns alltså fullt av