Kebnekajse - Aventure

Patrik Forshage 00:38 25 Oct 2012

 

Via unga efterföljare som Dungen och en växande internationell folkscen är de svenska musikrörelseveteranerna Kebnekajse 40 år efter sin debut mer aktuella och hippa än någonsin. Därför är det extra roligt att de inte nöjer sig med att vila på gamla lagrar. Grundreceptet må vara detsamma fortfarande, med traditionell svensk folkmusik tolkad av ett psykedeliskt rockband där en gitarrhjälte som Kenny Håkansson får det utrymme han är förtjänt av. Men här får influenser från andra delar av världen och då i synnerhet Centralafrika allt större utrymme. Vilket som är autentiska gamla melodier eller nyskrivet eget har ingen större betydelse, det är lika medryckande och genuint sinnesutvidgande vilketdera.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.