Katatonia - City Burials

Christoffer Bertzell 00:00 13 May 2020

Katatonia är i dag med sin progressiva rock fortfarande besläktad med metal genom doom och goth, men arbetar mellan genrer på ett sätt som tar dem till ett plan bortom det förväntade. Tonaliteten känns igen som en mix mellan Anathema och Tool, fast utan att bli för lättsamma eller pretentiösa.

City Burials går längs samma stig som den fantastiska föregångaren, 2016 års The Fall of Hearts, men är dock mer försiktig i sitt anslag. Det är så pass att den smygande känslan emellanåt blir rent av lite frustrerande. Det är ofantligt vackert och finstämt, men jag finner mig ofta sakna en utlösande faktor, som tar det smärtsamt vackra och omvandlar det till ett annat uttryck. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Michaela Åberg - Merry Crisis

Så länge jag kan minnas har jag varit svag för psykedelisk rock. Musiken lyckas många gånger gräva sig långt innanför huden, men det finns även flera fall då psykrocken har misslyckats och i stället framstått som pretentiös. Det hela beror helt enkelt på vem artisten är. 

Bicep – Isles

2020 var ett år av hemmasittande, men på Isles har Bicep gjort en musikalisk jorden runt-resa, influerade av Londons alla ljud.