Joseph J. Jones - Built On Broken Bones Vol.2

Patrik Forshage 00:00 27 Dec 2018

Med sina vänligt dramatiska sånger har den brittiska exboxaren Joseph J. Jones tydligen tydligen nått radioframgångar i Tyskland, och det är kanske inte så konstigt. De är allihop empatiska och välbalanserade för piano och luftiga synthar, sjungna med gediget skolad röst och lagom darrande underläpp, och med återhållsamma hemsnickrade beats bakom för säkerhets skull. 

Det är utstuderat känsloladdat som i en semifinal i Idol, och även om jurymedlemmar i den sortens underhållningsprogram skulle falla som käglor ligger det något djupt tragiskt i att en artist i pressmaterialet hävdar att den sortens teatrala grundposer är ”as emotional as I am gonna get”.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Paul Weller - On Sunset

Det hade kunnat barka därhän. Ju äldre den en gång så så distinkta popeleganten blivit, desto mer har han velat visa mer eklektiska, experimenterade och alltför ofta kosmiska sidor av sig själv. Medan flummeriet har tagit allt större plats i hans musik har den blivit allt mindre angelägen. 

Och just så börjar det, med en låt som är ett sentimentalt samtal med - observera ”med”, inte ”om” - en discokula, och varningslamporna blinkar intensivt när låten halvvägs övergår från låt till friformigt ljudcollage.