Jónsi & Alex - Riceboy Sleeps

Elina Wessman 00:00 20 Jul 2009

Befinner jag mig i en Camebridgekyrka vid uppvärmningen för ett stråkrequeim? På en karg irländsk vidd, vindpinad, kall? I huvudet på någon som genomgår ett sorgearbete? I en förlossningssal? Strax bakom Jón Thór Birgissons axel när han smeker fram Sigur Ros-låtar på sitt piano, melodier som senare bedöms för lösa i konturerna även för dem, för episka, för lågmälda, för diskreta? Jag kan fortsätta försöka förflytta er till de rum, känslor och tänkbara scenarier där Riceboy Sleeps utspelar sig i all oändlighet, men kommer bara att bli mer patetisk, pretentiös och otillräcklig för varje ord. Jón Thór Birgisson och Alex Somers instrumentella epos är så vackert att halsen värker vid första tonen.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.