The Bear Quartet - Monty Python

Elina Wessman 05:00 16 Sep 2010

Den som menar att The Bear Quartet nästan slår knut på sig själva i jakten på att undvika upprepning kan knappast anklagas för att långsökthet.

Varje skiva från Luleås avigaste rockband ter sig vara en motreaktion på den förra, en antites och ett motgift. Monty Python, levererad ovanligt nära inpå föregångaren 89, tar oförutsägbarheten ett steg längre genom att botanisera bland tidigare avverkade influenser och skruva dem ytterligare ett oanvänt varv. De spröda indiemelodierna från de tidiga åren finns där, fast insprängda mellan metal och, eh, klockriff. Och även om blitzkrieginslagen i inledningslåten gränsar till att bli för mycket kan man svårligen frånta The Bear Quartet att de lyckas med den svårslagna prestationen att göra rock som är ny. Och med att kombinera de minst intressanta musikgenrer som finns till något av det mest intressanta jag har hört. Att det sedan är himmelsk vackert halva tiden också är en rätt fin bonus.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Allah-Las - Lahs

Det som definierar Allah-Las är solkyssta kinder och skateboards längst med strandpromenaden. Med influenser av Beach Boys och Black Lips har de skapat en sval sommarskiva. Men här kommer en unpopular opinion: sommaren är överskattad. Jag tycker det är uttjatat att Allah-Las efter 11 år som band fortfarande gör samma typ av musik. Det är mellow surfindie som utmärkte sig när bandet kom, nu är vi redo att få höra något nytt. Tyvärr står Allah-Las på samma ställe och trampar med sina Vans*.