Hurula - Klass

Christoffer Bertzell 21:41 23 Feb 2019

När Robert Hurula pratar som naknast om sig själv blir det onekligen mörkt och ångestfyllt.

Det medför att hans musik och text finner varandra i en starkare symbios än vad den har tidigare har lyckats med. Svensk indiepop är fortfarande tydligt närvarande i de rått nakna gitarrerna du känner igen från Broder Daniel och ett ungt Kent, samtidigt som Hurulas sångröst och arrangemang klingar Håkan Hellström.

Men i denna gestaltning av en svår barndom, färglagd i fyra nyanser av grått, lägger sig även en postpunkig anda över albumet som hämtad från den punk Thåström och Imperiet verkade genom. Albumtiteln ger en skymt av att vara politisk, men detta är en högst personlig berättelse som är mycket vackert berättad, dock väldigt dyster.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!