Hiss Golden Messenger — Terms of Surrender

Patrik Forshage 00:00 22 Sep 2019

Världen behöver fler utövare av den hedervärda countrysoulgenren, och särskilt sådana med Hiss Golden Messengers fingertoppskänsliga finess. Arrangemangen balanserar fint på rätt sida både klichéer och pretentioner med stilfullt användande av ömsom bakgrundskörer, varmt bubblande orgel och elegant gitarrplockande.  

Här finns släpig r’n’b-groove i ruralt countryformat i Old Enough to Wonder Why, och feta swampgitarrer i Whip. Men skivans absoluta höjdpunkt är mjukt melodiska Bright Direction (You’re a Dark Star Now), som hade kunnat vara ett av Dan Penns små mästerverk, och den ”wicked world” MC Taylor med vänaste soulfalsett sjunger om i Cat’s Eye Blue blir lite mer uthärdligt - rent av vacker - i Hiss Golden Messengers sällskap.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Allah-Las - Lahs

Det som definierar Allah-Las är solkyssta kinder och skateboards längst med strandpromenaden. Med influenser av Beach Boys och Black Lips har de skapat en sval sommarskiva. Men här kommer en unpopular opinion: sommaren är överskattad. Jag tycker det är uttjatat att Allah-Las efter 11 år som band fortfarande gör samma typ av musik. Det är mellow surfindie som utmärkte sig när bandet kom, nu är vi redo att få höra något nytt. Tyvärr står Allah-Las på samma ställe och trampar med sina Vans*.

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!