Håkan Hellström – Rampljus vol. 2

Tina Rosenfink 09:59 11 Jul 2020

Jag kan inte låta bli att tänka på Yngwie Malmsteen legendariska citat " Less is more... how can that be? It's impossible... more is more" när jag lyssnar på Håkan Hellströms andra del av Rampljus.  I uppföljning till det som nu är ett konceptalbum i två delar, håller Hellström inte tillbaka på krutet - det är ohämmade blåsinstrument, jazziga melodier, Leila K som rappar och… Mikael Persbrandt?

I en löst sammanhängande historien har Persbrandt rollen som talangscout på fiktiva skivbolaget ”No Hit Records”. Håkan Hellström ringer upp Persbrandt i Det här är showbiizz och försöker få honom att lyssna på en låt.

”Jag har gjort en låt som min mamma tycker är den bästa någonsin och jag tror att den kan sälja hur mycket som helst”, hävdar Hellström. ”Det är bra att mamma tycker det. Men tyvärr kid, vi tar inte emot sån skit”, svarar Persbrandt.

VA?! Det är obegripligt för mig varför Håkan Hellström börjat med sketchkomedi. 

Jag blir så matt i hela kroppen av att lyssna på Rampljus, det är ett obegripligt virrvarr av nonsens som aldrig tycks ta slut. Att Håkan Hellström inte nöjde sig med en, utan behövde två skivor för detta projekt är utom min fattning. Det finns såklart några låtar som är okej, till exempel Va inte född att följa efter som nästan är bra. Med med risk att låta som en argsint tonåring så tycker jag att Håkan Hellström är skämmig - jag som lyssnare får skamsköljningar. Vill bara att det ska ta slut. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Michaela Åberg - Merry Crisis

Så länge jag kan minnas har jag varit svag för psykedelisk rock. Musiken lyckas många gånger gräva sig långt innanför huden, men det finns även flera fall då psykrocken har misslyckats och i stället framstått som pretentiös. Det hela beror helt enkelt på vem artisten är. 

Bicep – Isles

2020 var ett år av hemmasittande, men på Isles har Bicep gjort en musikalisk jorden runt-resa, influerade av Londons alla ljud.