Grandi – Winner

Hugo Göthberg 13:17 21 Apr 2023

Känslan av att köra nercabbat genom en sommarkväll med musik som pumpas ut genom högtalarna är det första som slår mig när jag lyssnar på Grandis nya EP, Winner. Det är peppigt och glädjefyllt när duon gör sitt första större släpp.

Det är knappt ett år sedan sedan Grandi, bestående av Elsa Levahn och Stella Ringdahl, gjorde sin debut på musikscenen. Som första signade akten på självaste Lalehs skivbolag, Palang, är det svårt att inte ha vissa förväntningar. Laleh är ju trots allt en av Sveriges främsta pop-kungligheter. Men den trevande känslan av en ny musikakt finns förvisso där. Vissa av låtarna känns stundvis en aning intetsägande och helhetsintrycket av EP:n är något ljummet. Med det sagt hör man potentialen i de dansanta elektropopdängorna som duon levererar med en beundransvärd entusiasm och självsäkerhet.

Målet med Grandis musik är att ”peppa” och att den ska kännas som ”en bästa vän” och visst lyckas dem ändå med det. Textmässigt behandlar låtarna ämnen som syskonskap och vänskap och hela EP:n är som klippt och skuren för en tonårsserie med en coming-of-age handling. Det är ungdomligt och soundtrackvänligt. Titelspåret Winner är välvalt. Inte bara är det en av de bättre låtarna på projektet utan den lyckas också fånga känslan av EP:n och Grandis mål med sin musik. En annan låt som sticker ut är Catch A Storm som bjuder på en mer dynamisk produktion än de andra låtarna som ibland tenderar att kännas något tradiga.

För att bara vara cirka ett år in i musikscenen som en duo lyckas Grandi leverera ett gemytligt och dansant projekt som garanterat lär bli mångas sommarsoundtrack. Winner är långt ifrån banbrytande, men det är ett tryggt och säkert kort som ett första större släpp. Med denna EP:n har vi fått ett smakprov på Grandi, och med Laleh som mentor och med högt i tak för att kunna utvecklas ännu mer är enda vägen för duon uppåt. 

Skivbolag: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner