Georgia - Seeking Thrills

Tina Rosenfink 00:00 14 Jan 2020

Georgia är namnet på alla festentusianters läppar. I min research om det brittiska popundret läste jag att The Guardian jämförde sångerskan med Robyn och Pitchfork med M.I.A, och jag håller med båda. Den bubbliga poppen, i kombination med 80-tals inspirerad house och techno, placerar Georgia i samma kategori men tyvärr inte i samma höga klass som ovannämnda. 

Seeking Thrills är uppföljaren till hennes hyllade debutplatta, och trots att Georgias framgång  öppnat dörrar till prestigefulla producenter etc, har hon valt att göra skivan från sitt sovrum i London. Det märks att Georgia tyckte det var kul att göra Seeking Thrills, då skivan består av 13 snarlika låtar. Jag föreställer mig att hon befunnit sig i en kreativ bubbla med peppande musiker som inte sagt nej till henne. I ren spekulation drar slutsats att det är kvantiteten som får kvalitén att brista. Texterna är emellanåt tunna och melodierna kopior på varandra. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Ala.Ni — Acca

På sina ställlen har Ala.Nis huvudsakligen helt instrumentfria andra album drag av mer traditionella körverk, som i renässansklingande Hide där en stråkkvartett tillåts utrymme bakom alla hennes välbalanserade stämmor, och i himmelska och synnerligen finstämda In the Land