Georgia - Seeking Thrills

Tina Rosenfink 00:00 14 Jan 2020

Georgia är namnet på alla festentusianters läppar. I min research om det brittiska popundret läste jag att The Guardian jämförde sångerskan med Robyn och Pitchfork med M.I.A, och jag håller med båda. Den bubbliga poppen, i kombination med 80-tals inspirerad house och techno, placerar Georgia i samma kategori men tyvärr inte i samma höga klass som ovannämnda. 

Seeking Thrills är uppföljaren till hennes hyllade debutplatta, och trots att Georgias framgång  öppnat dörrar till prestigefulla producenter etc, har hon valt att göra skivan från sitt sovrum i London. Det märks att Georgia tyckte det var kul att göra Seeking Thrills, då skivan består av 13 snarlika låtar. Jag föreställer mig att hon befunnit sig i en kreativ bubbla med peppande musiker som inte sagt nej till henne. I ren spekulation drar slutsats att det är kvantiteten som får kvalitén att brista. Texterna är emellanåt tunna och melodierna kopior på varandra. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Surf Philosophies - Bread Of The Mansion mixtape

Att skapa en mixtape (eller en spellista, nuförtiden) är en väldigt omtänksam gärning. Daniel från Surf Philosophies verkar tycka detsamma, och har skapat ett mixtape till oss som han kallar för Bread Of The Mansion. Det är en mix av samples, instrumentell musik från en tom inspelningsstudio och outtakes på låtar som hamnat mellan stolarna. 

Paul Weller - On Sunset

Det hade kunnat barka därhän. Ju äldre den en gång så så distinkta popeleganten blivit, desto mer har han velat visa mer eklektiska, experimenterade och alltför ofta kosmiska sidor av sig själv. Medan flummeriet har tagit allt större plats i hans musik har den blivit allt mindre angelägen. 

Och just så börjar det, med en låt som är ett sentimentalt samtal med - observera ”med”, inte ”om” - en discokula, och varningslamporna blinkar intensivt när låten halvvägs övergår från låt till friformigt ljudcollage. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!