Frank Carter and the Rattlesnakes — End of Suffering

Patrik Forshage 00:00 2 May 2019

Gigen som förband på stadiumspelningar har givit Frank Carter mersmak, och med sitt tredje album tänker han ta sig hela vägen dit på egen hand. Med anthems värdiga Manic Street Preachers mest storslagna stunder tar han i för drottning och fosterland. Men all den kraft som bandet uppbådar - och den är sannerligen väsentlig - innebär motsvarande mängd förlorad dynamik, och texternas variation av upploppshyllningar och tomma hårdrocksmetaforer (”dragons made of oxygen”, någon?) bidrar knappast heller till nyansering. 

När man vridit upp volymreglagen maximalt och det rimligen inte borde finnas ytterligare muskelkraft att tillgå bjuder man in Tom Morello som gäst på Tyrant Lizard King, och sedan går det faktiskt inte att bli mer uppblåst.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Middle Kids - New Songs for Old Problems

Middle Kids är ett av Australiens främsta up and coming rockband och har sedan sitt första släpp för två år sedan hyllats av musikrecensenter samt nominerats till prestigefyllda priser. Den snabba framgången har lett till en fullängdare och numera två EP-skivor. Det senaste släppet bär det roliga namnet New songs for old problems. Jag tänker ofta att band ältar samma problem och tonsätter samma funderingar till ny musik.