Foals – Life is yours

Love Carbin 12:00 22 Jun 2022

Jag får ge det till dem: det är en eklektisk blandning. Det låter som om Talking Heads var ett Imagine-Dragons-coverband med influenser från 1975 och LCD Soundsystem. Är du ett fan av någon ovan nämnda kanske du kommer hitta något att gilla på Foals nya album. Fast det beror på om du tycker om välskrivna låtar - det finns nämligen inga här.

Värst är kanske den hippa stämningen som musiken försöker renodla. Discokänsla med funkig bas och koklockor. Såklart också 80-talssyntar (inget nytt albumsläpp vore komplett utan dem). Sångrösten skränar och dånar och låter dålig i mixen: tyst och oskarp. Det är visserligen ett medvetet konstnärligt val - men jag ifrågasätter konstnärligheten i det valet.

Looking High är en fungerande låt, närmre någonting bra kommer tyvärr inte bandet på den här skivan. Tyvärr låter den som skit, jag förstår inte vem som mixat det här albumet? Sången och syntarna, som står för det mest intressanta innehållet, är så tysta att de knappt hörs. Snarare dränks de av basen och trummorna, som knappast har något att säga.

Skivbolag: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner