Florence Valentin - Det var en gång

Anna Bjermqvist 00:00 20 Nov 2020

Låt oss vara ärliga. Vi måste sluta spela Kom igen Lena och Välkommen in på fester nu. De har gjort sitt. Vad ska vi spela istället då undrar ni? Florence Valentins nya platta såklart! Bom – Bom – Bom – Bomb och titelspåret Det var en gång passar till exempel utmärkt vid festiviteter.

Bandet med Love Antell i spetsen gör comeback efter elva år. Det låter typ som Håkan, men när han var bra. För allvarligt, lyssnar någon ens på Håkans nya grejer? Som tur är har Love Antell flyttat till Göteborg och är redo att ta över stafettpinnen på riktigt. Texterna som varvar nostalgi med nutid skildrar Stockholm, precis som i bandets tidigare verk. Den Ullevi-kompatibla orkestern fylld med slagverk, blås och stråkar osar spelglädje och det är svårt att inte smittas av upprymdheten. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Nomad – Blåser på stormen

Nomad har sedan tidigare gjort sig ett namn på battle rap-scenen i Sverige. Där rappare tävlar genom att leverera dissar mot varandra inför en publik. Och det märks att det är just därifrån den skånska rapparen kommer. Hans debutalbum lägger stort fokus på texterna och hur de levereras.

Telos Vision - Unlike the Night

Telos Vision har släppt EP:n Unlike the Night. Det är ett verk med gitarrdrivna indierocklåtar, bra melodier och överlag välskrivna låtar. Men jag kan inte undgå att tänka på en grej när jag lyssnar: det här låter som The War On Drugs. Från sången till gitarriffen till syntarna i bakgrunden, det är verkligen likt. Däremot saknas något här, det där odefinierbara extra som gör att The War On Drugs är så himla bra.