Five Finger Death Punch - F8

Christoffer Bertzell 00:00 4 Mar 2020

För ett av världens största metal-band handlar Five Finger Death Punch mycket om att vara konsistent i hanteringen av sitt varumärke. Precis som med svenska Sabaton, har bandet både till ytan och på djupet, låtit likadant hela karriären. Det kan till och med svårt att särskilja låtar mellan album. 

Att de då på åttonde albumet, efter att ha gått igenom ett stålbad av konflikter och drogmissbruk, inte låter speciellt annorlunda, är lite av en besvikelse. Med det sagt är det ändå tydligt att kvintetten drivs av en nytändning och levererar karriärens jämnaste prestation. För visst ryms det lite nyheter i form av popdängan A Little Bit Off, mer aggressivt variationsrika riff och ett öppnare melodilandskap. Det kommer med all säkerhet uppskattas av fansen, men det är inget album som breddar bilden av bandet.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Basia Bulat - Are You in Love?

Med sitt förra album Good Advice för fyra år sedan tog kanadensiska Basia Bulat steget från lovande till levererande. Den gången fick hon hjälp av Jim James att skapa sensationell varmt orkestrerad upptempopop. Hennes senkomna femte album är inte lika omedelbart, men faktiskt ännu starkare.