Five Finger Death Punch - F8

Christoffer Bertzell 00:00 4 Mar 2020

För ett av världens största metal-band handlar Five Finger Death Punch mycket om att vara konsistent i hanteringen av sitt varumärke. Precis som med svenska Sabaton, har bandet både till ytan och på djupet, låtit likadant hela karriären. Det kan till och med svårt att särskilja låtar mellan album. 

Att de då på åttonde albumet, efter att ha gått igenom ett stålbad av konflikter och drogmissbruk, inte låter speciellt annorlunda, är lite av en besvikelse. Med det sagt är det ändå tydligt att kvintetten drivs av en nytändning och levererar karriärens jämnaste prestation. För visst ryms det lite nyheter i form av popdängan A Little Bit Off, mer aggressivt variationsrika riff och ett öppnare melodilandskap. Det kommer med all säkerhet uppskattas av fansen, men det är inget album som breddar bilden av bandet.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Nadine Shah - Kitchen Sink

Även om hennes teman kan verka vardagliga blir det aldrig den sortens diskbänksrealism som albumtiteln pekar mot på Nadine Shahs fjärde album. Hon gör visserligen som alla andra 2020 och stannar hemmavid, till skillnad från senast när hon tog sig an orättvisor i ett globalt perspektiv, men det är ingen sömnig förortstillvaro hon vill berätta om.