Faal – Under Mangoträdet

Morgan Storesund Skarin 00:00 10 Nov 2020

Det kan ha varit klokt att Faal, eller Muhammed Faal som han tidigare kallade sig, har väntat så länge med att släppa sitt debutalbum. Rapparen som kom med sin första musik för 12 år sedan har äntligen hittat sin röst. 

Det har alltid känts lite sökande när det kommer till Faal. Tidigare tog han efter amerikansk old school-rap, ett tag verkade han vilja låta som Madi Banja. Men på Under Mangoträdet försöker rapparen inte lika mycket, han bara är. 

Och även om debutalbumet inte har något direkt exceptionellt över sig finns det en självsäkerhet i musiken. Soundet ligger någonstans mellan klassisk hiphop, modernare influenser och afropop. Det är catchy och produktionen håller bra kvalitet. Faal golvar inte sin lyssnare, men han bevisar varför det var värt all väntan.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Nomad – Blåser på stormen

Nomad har sedan tidigare gjort sig ett namn på battle rap-scenen i Sverige. Där rappare tävlar genom att leverera dissar mot varandra inför en publik. Och det märks att det är just därifrån den skånska rapparen kommer. Hans debutalbum lägger stort fokus på texterna och hur de levereras.

Telos Vision - Unlike the Night

Telos Vision har släppt EP:n Unlike the Night. Det är ett verk med gitarrdrivna indierocklåtar, bra melodier och överlag välskrivna låtar. Men jag kan inte undgå att tänka på en grej när jag lyssnar: det här låter som The War On Drugs. Från sången till gitarriffen till syntarna i bakgrunden, det är verkligen likt. Däremot saknas något här, det där odefinierbara extra som gör att The War On Drugs är så himla bra.