Editors – The Blanck Mass Sessions

Sara Berg 00:00 5 May 2019

När jag lyssnade på Editors för hundra år sedan (2005), var de betydligt mer elektroniska och kantiga, och paralleller drogs rättmätigt till Interpol och Joy Division. Sedan dess har de tappat nerven och mer och mer börjat låta som Coldplay. Fram till The Blanck Mass Sessions, som egentligen inte är en ny skiva, utan bara nya versioner av majoriteten av låtarna från deras senaste album Violence. Mer electro, kanske ett steg tillbaka till de goda tiderna.

Bara en låt, Barricades, är ny. Den är i och för sig mild och Chris Martin-symfonisk, men har åtminstone nästan samma titel som en Interpol-låt (Barricade). Mest lyckad på Blanck Mass är dock justViolence, där sångaren Tom Smith sjunger isigt och Perfume Genius-högtravande, på ett bra sätt alltså. Här finns rastlösa drag av danska Turboweekend, vilket bådar gott inför ett eventuellt genrebyte. Än finns hopp.

 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Middle Kids - New Songs for Old Problems

Middle Kids är ett av Australiens främsta up and coming rockband och har sedan sitt första släpp för två år sedan hyllats av musikrecensenter samt nominerats till prestigefyllda priser. Den snabba framgången har lett till en fullängdare och numera två EP-skivor. Det senaste släppet bär det roliga namnet New songs for old problems. Jag tänker ofta att band ältar samma problem och tonsätter samma funderingar till ny musik.