Editors – The Blanck Mass Sessions

Sara Berg 00:00 5 May 2019

När jag lyssnade på Editors för hundra år sedan (2005), var de betydligt mer elektroniska och kantiga, och paralleller drogs rättmätigt till Interpol och Joy Division. Sedan dess har de tappat nerven och mer och mer börjat låta som Coldplay. Fram till The Blanck Mass Sessions, som egentligen inte är en ny skiva, utan bara nya versioner av majoriteten av låtarna från deras senaste album Violence. Mer electro, kanske ett steg tillbaka till de goda tiderna.

Bara en låt, Barricades, är ny. Den är i och för sig mild och Chris Martin-symfonisk, men har åtminstone nästan samma titel som en Interpol-låt (Barricade). Mest lyckad på Blanck Mass är dock justViolence, där sångaren Tom Smith sjunger isigt och Perfume Genius-högtravande, på ett bra sätt alltså. Här finns rastlösa drag av danska Turboweekend, vilket bådar gott inför ett eventuellt genrebyte. Än finns hopp.

 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Sabaton - The Great War

Sabaton har alltid varit goda historieberättare. Om det så är om den svenske Karl XII stormaktstid, japanska samurajupproret eller tyska nazisternas framfart har deras skildringar dikterat deras musikaliska dramaturgi. Att då ett dunkelt skyttegravskrig, kännetecknat av dödliga tekniska framsteg, skulle vara det som tog dem till en ny nivå kanske inte var förväntat, men det är precis det som behövdes.