Editors – The Blanck Mass Sessions

Sara Berg 00:00 5 May 2019

När jag lyssnade på Editors för hundra år sedan (2005), var de betydligt mer elektroniska och kantiga, och paralleller drogs rättmätigt till Interpol och Joy Division. Sedan dess har de tappat nerven och mer och mer börjat låta som Coldplay. Fram till The Blanck Mass Sessions, som egentligen inte är en ny skiva, utan bara nya versioner av majoriteten av låtarna från deras senaste album Violence. Mer electro, kanske ett steg tillbaka till de goda tiderna.

Bara en låt, Barricades, är ny. Den är i och för sig mild och Chris Martin-symfonisk, men har åtminstone nästan samma titel som en Interpol-låt (Barricade). Mest lyckad på Blanck Mass är dock justViolence, där sångaren Tom Smith sjunger isigt och Perfume Genius-högtravande, på ett bra sätt alltså. Här finns rastlösa drag av danska Turboweekend, vilket bådar gott inför ett eventuellt genrebyte. Än finns hopp.

 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Lucern Raze - International Breakdown

Fem år - en evighet - har passerat sedan Luke Reilly använde namnet Lucern Raze senast. Hastigt avdammat och ännu snabbare inspelat är det förstås inte mycket som är sig likt sedan debutalbumet, åtminstone inte på ytan.