Dream Syndicate - These Times

Patrik Forshage 00:00 5 May 2019

Steve Wynn har aldrig underpresterat, och Dream Syndicates comebackalbum 2017 var överraskande bra. Men det skvallrande inte om de nivåer som de stundtals skulle komma att åstadkomma på These Times

Bandets suggestiva psychrock är full av bottnar, samtidigt kraftfullt och känslosamt, fritänkande och disciplinerat, knutet till VU-traditionen och innovatiovt, och i låtar som Space Age och The Way In är de i samma form som på debuten The Days of Wine and Roses 1982. Tidigare har Steve Wynn hyllat John Coltrane, och även om Put Some Miles On kan uppfattas som rättfram drivande bilåkarrock är det samtidigt en stilfull och hedersam hyllning till Miles Davis. 

Det finns dock ett par trögare stunder under albumets andra halva. Recovery Mode borde ha fått tillfriskna helt innan den släpptes ut, och jamsessionen The Whole World’s Watching innehåller måhända samtidsobservationer som är angelägna för Steve Wynn att förmedla, men vi borde besparats att höra den. Hade These Times varit ett minialbum utan sådana longörer hade det varit nära full poäng. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Middle Kids - New Songs for Old Problems

Middle Kids är ett av Australiens främsta up and coming rockband och har sedan sitt första släpp för två år sedan hyllats av musikrecensenter samt nominerats till prestigefyllda priser. Den snabba framgången har lett till en fullängdare och numera två EP-skivor. Det senaste släppet bär det roliga namnet New songs for old problems. Jag tänker ofta att band ältar samma problem och tonsätter samma funderingar till ny musik.