Drab Majesty – Modern Mirror

Sara Berg 00:00 19 Jul 2019

Drab Majesty var från början postrockbandet Marriages trummis Andrew Clincos soloprojekt, som han roddade under aliaset Deb Demure. Tillsammans med keyboardisten Mona D (Alex Nicolaou) är de numera en duo. De påminner mycket om The Mary Onettes, med samma syntiga, svulstiga och expanderande ljudbild. Luftig arenaindie med drag av Henric de la Cour, en smula Lust for Youth och till och med lite R.E.M. Men här finns även janglig 00-talspop, en hel del 80-tal och de dunklare och mer maniererade delarna av britpopen. Det låter som ett axplock av det bästa från flera olika musikaliska perioder helt enkelt, fast filtrerat genom ett rymdigt, svindlande och shoegazigt keyboardfilter.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Mark Lanegan Band - Somebody’s Knocking

Att Mark Lanegan som få andra klarar att fånga essensen hos både Nick Cave och Iggy Pop vet vi sedan länge, och här är det mörkt och hotfullt som sig bör, med lager av gitarrer, mullrande pukor och tung elektronik. Det är mäktigt, suggestivt och… lite förutsägbart, va?

Berhana – Han

Berhana har lyckats hålla sin skimrande r’n’b under radarn sedan han debuterade med sin självbetitlade EP 2016. När Donald Glover, även kallad Childish Gambino, använde låten Gray Luh i serien Atlanta blev uppmärksamheten dock påtaglig. På debutalbumet Han lyckas Berhana inte bara presentera r’n’b som injekterats med psykedeliska och funkiga influenser. Hans bakgrund som manusförfattare bidrar förmodligen också till albumets konceptuella inramning som är minst sagt filmisk.  

Battles – Juice B Crypts

Juice B Crypts är den mest stressframkallande skiva jag har lyssnat på i år. Soundet består genomgående av gälla, osammanhängande och disharmoniska ljudeffekter från något oerhört enerverande datorspel i höghastighet eller, jag vet inte, Skrillex? Låtarna är i stor utsträckning helt olyssningsbara och för att vara helt ärlig så blev jag tvungen att hoppa över delar av vissa spår på grund av oljudsframkallad ångest.