Conny Bloom - Game! Set! Bloom!

Christoffer Bertzell 00:00 25 Mar 2020

Frontmannen från Electric Boys är en av de få riktiga rockstjärnor Sverige kan stoltsera med. Både som soloartist och bandledare får denne man allt att framstå som lätt och obesvärat. Hans rytmiska känsla och sång är aldrig forcerad utan alltid naturligt cool, lite släpig men ändå tydlig. Ungefär som hans fantastiska gitarrspel. Han liksom lever sin musik.

Därför är det också naturligt att detta tredje soloalbum är en resa genom Blooms liv och sinne. Produktionens luftiga och livfulla ton är härligt avväpnande och välljudande. Den smygande öppningen AB Maffiadojor skulle mycket väl kunna vara öppningsmusik i en kriminalserie från 70-talet. Självbiografiska Flyttkarl är en mysig gestaltning av musikerlivet medan fina När ska jag få bli kär då visar upp en önskan att komma ur ensamhet.

Influenserna går upp och ner, precis som livet gör. Det är bluesigt, funkigt, katchigt, flummigt och underhållande. Lite spretigt och tankspritt, men ofta väldigt underhållande.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

The Sweet Serenades - City Lights

The Sweet Serenades självsäkra debut för drygt ett decenium sedan var full av utpräglat hitvänlig handklappspop som inte uppmärksammades efter förtjänst, men två uppföljare har inte nått riktigt samma höjder.

Basia Bulat - Are You in Love?

Med sitt förra album Good Advice för fyra år sedan tog kanadensiska Basia Bulat steget från lovande till levererande. Den gången fick hon hjälp av Jim James att skapa sensationell varmt orkestrerad upptempopop. Hennes senkomna femte album är inte lika omedelbart, men faktiskt ännu starkare.