Clap Your Hands Say Yeah - New Fragility

Raffaella Lindström 00:00 13 Feb 2021

Av en ren slump råkar jag sitta i mörkret medan jag spelar New Fragility. Långsamt har solen slocknat utanför mitt fönster, men i stället för att tända lampan sätter jag på mig hörlurarna. 

Det ska visa sig vara rätt val. Redan i den första låten Hesitating Nation blir jag indragen i en osynlig värld, som Alec Ounsworth skapar med sin unika röst. Ju mörkare det är desto enklare är det att se hans verklighet. 

Den hispiga rösten följer en röd tråd genom albumet. Något som har saknats på flera av bandets tidigare album. Melodierna är plötsliga och det känns som att allt är skapat i ett kort ögonblick.  

New Fragility bryter ny mark. Texterna känns mindre konstlade och betydligt närmare hjärtat. Bland annat handlar musiken om skilsmässor, ensamheten och dödsskjutningarna i USA. Oavsett tema präglas låtarna av en och samma faktor -den kraftiga nostalgin. 

Det kommer alltid finnas de som avfärdar CYHSY som töntig electrorock/pop. Precis som tidigare är det här inte ett album för dem, men däremot för oss som njuter av ett gultonat skivomslag och känslan av att aldrig kunna förutspå framtiden. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Lost Horizons - In Quiet Moments

Lost Horizons släpper nu uppföljaren till Ojalá från 2017 i form av ett dubbelalbum med titeln In Quiet Moments. Lost Horizons utgörs av duon Simon Raymonde, tidigare bassist i Cocteau Twins, och Richard Thomas, tidigare trumslagare i bland annat Dig Juz. Skivan är maxad med drömsk och jazzig pop som framkallar varma känslor hos lyssnaren.

Julien Baker – Little Oblivions

Julien Baker är en artist som man kan känna igen från artistsamarbetet Boygenius från 2018. Det var en trio bestående av de två mer kända akterna Phoebe Bridgers, Lucy Dacus, och den tredje, lite anonyma Julien Baker. Denna anonymitet har hon fullständigt kastat bort på sitt tredje album Little Oblivions, som i jämförelse med hennes tidigare släpp är storslaget, nästintill dekadent. Men gamla lyssnare kommer känna igen sig i de personliga och ofta oerhört mörka texterna.