Cigarettes After Sex – Cry

Tina Rosenfink 00:00 24 Oct 2019

Ett ord som jag aldrig skrivit i en recension är “ballad”, eftersom ballader knappt existerar i min värld, så föreställ er min förvåning när jag insåg att Cigarettes After Sex gjort en skiva med bara ballader. 

Bandet släpper nu sin andra skiva efter en otroligt hyllad självbetitlade debut. Men Cry är så smörig och sentimental så att jag skäms (och vid närmare eftertanke är bandnamnet också pinsamt). Låtarna på skivan är platta och tömda på kreativitet. Innehållet består av banala klicheer och på tok för många adjektiv. Jag skojar inte ens lite när jag säger att frontmannen Greg Gonzalez inspirerats av en solnedgång, för han säger det själv. 

 
Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!