Chloe George – Penny

Emma Thimgren 19:45 10 Dec 2022

Chloe George hör till en av de mer lyckade artisterna som spottats fram ur TikToks virala trender. I början av förra året var det svårt att undkomma hennes melankoliskt sårbara tolkning av Kanye Wests och Partynextdoors låt Ghost Town, något som påskyndade hennes egen musik.

Penny som släpptes i början av december är hennes första EP. Både röst- och soundmässigt är det lätt att placera henne någonstans mellan Billie Eilish och SZA. Hennes röst har samma kvalitet som gör att den kräver att bli hörd. Den typen av röst som skivbolagen jagat desperat efter Eilish enorma genomslag, som många försökt efterlikna men misslyckats när de försökt frammana samma närvaro.

Projektet är sju spår långt och innehåller samarbeten med en handfull olika producenter. Det är lite synd, då produktionerna vill lite för mycket och låter lite för olika. Samtidigt stryker de lite för mycket medhårs. Låtarna hade mått bättre om George själv fick komma fram mer.

Med det sagt tvivlar jag inte en sekund på att Chloe George kommer nå väldigt långt, det är en väldigt stark debut. Kanske till och med en av årets bästa. Jag hoppas att soundet känns mer moget och att sångmelodierna är mer utkristalliserade nästa gång vi hör från henne.
 

Skivbolag: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner