Charly Bliss — Young Enough

Patrik Forshage 00:00 7 May 2019

”The two best emotional releases are crying and dancing, so it makes sense to me to marry the two." Så förklarar Eva Hendricks att hon skriver de mörkaste låtar man kan tänka sig, men klär dem i vänlig newwave-popig klädnad. En destruktiv relation har satt spår hos Eva Hendricks både fysiskt och avseende hennes självkänsla, men Bleach och andra uppgörelser med hennes misshandlande ex är fulla av uppbyggelig energi. 

Hon sjunger med en närmast infantil flickröst som ibland påminner om Aqua-Lene, och till synes banala poplåtar som den intensiva snabbpopen i Under You är grymt effektiva känslostormar. När popelegans och en klockrent vemodig refräng ställs mot mäktigt mullrande pukor i låtar som Vapacity blir det rent överväldigande.

Har man någon gång intresserat sig för briljant muskulös punkpop från band som The Bangles eller kanske Divinyls är Charly Bliss den här sommarens starkaste känslostorm.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Sabaton - The Great War

Sabaton har alltid varit goda historieberättare. Om det så är om den svenske Karl XII stormaktstid, japanska samurajupproret eller tyska nazisternas framfart har deras skildringar dikterat deras musikaliska dramaturgi. Att då ett dunkelt skyttegravskrig, kännetecknat av dödliga tekniska framsteg, skulle vara det som tog dem till en ny nivå kanske inte var förväntat, men det är precis det som behövdes.