Charly Bliss — Young Enough

Patrik Forshage 00:00 7 May 2019

”The two best emotional releases are crying and dancing, so it makes sense to me to marry the two." Så förklarar Eva Hendricks att hon skriver de mörkaste låtar man kan tänka sig, men klär dem i vänlig newwave-popig klädnad. En destruktiv relation har satt spår hos Eva Hendricks både fysiskt och avseende hennes självkänsla, men Bleach och andra uppgörelser med hennes misshandlande ex är fulla av uppbyggelig energi. 

Hon sjunger med en närmast infantil flickröst som ibland påminner om Aqua-Lene, och till synes banala poplåtar som den intensiva snabbpopen i Under You är grymt effektiva känslostormar. När popelegans och en klockrent vemodig refräng ställs mot mäktigt mullrande pukor i låtar som Vapacity blir det rent överväldigande.

Har man någon gång intresserat sig för briljant muskulös punkpop från band som The Bangles eller kanske Divinyls är Charly Bliss den här sommarens starkaste känslostorm.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Middle Kids - New Songs for Old Problems

Middle Kids är ett av Australiens främsta up and coming rockband och har sedan sitt första släpp för två år sedan hyllats av musikrecensenter samt nominerats till prestigefyllda priser. Den snabba framgången har lett till en fullängdare och numera två EP-skivor. Det senaste släppet bär det roliga namnet New songs for old problems. Jag tänker ofta att band ältar samma problem och tonsätter samma funderingar till ny musik.