Cat Princess - Forbidden Items

Tina Rosenfink 00:00 17 May 2019

Snabbt och spontant är ledorden som beskriver Cat Princess. Bandet bildades sent på ett nyårsfirande och debuterade kort därefter. Bandet värvade sin sångare från ett annat band i samma stund som han klev av scenen. En blir ju inspirerad till att starta band utan någon vidare eftertanke.

Forbidden Items visar Cat Princess upp en imponerande bredd i stil och sound, allt från poppiga Silver Socks till sensuella Rockefeller Phone Line och den romantiska Me and Brigitte Bardot. Det som jag tycker är roligast med bandet är likhet med Franz Ferdinand. Jag skrek till när sångaren Nils Krång började sjunga på öppningsspåret för rösten är så himla lik. Jag tycker dock så är musiken mycket bättre än Franz Ferdinands.

Cat Princess är ett oerhört spännande, intellektuellt och klassiskt art-rockigt band som vi sällan ser nuförtiden. Låten Rocko’s Theme skulle lika gärna kunna vara ett The Doors B-spår eller något som The Mamas and Papas sjöng live i sina glansdagar.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Middle Kids - New Songs for Old Problems

Middle Kids är ett av Australiens främsta up and coming rockband och har sedan sitt första släpp för två år sedan hyllats av musikrecensenter samt nominerats till prestigefyllda priser. Den snabba framgången har lett till en fullängdare och numera två EP-skivor. Det senaste släppet bär det roliga namnet New songs for old problems. Jag tänker ofta att band ältar samma problem och tonsätter samma funderingar till ny musik.