Cat Princess - Forbidden Items

Tina Rosenfink 00:00 17 May 2019

Snabbt och spontant är ledorden som beskriver Cat Princess. Bandet bildades sent på ett nyårsfirande och debuterade kort därefter. Bandet värvade sin sångare från ett annat band i samma stund som han klev av scenen. En blir ju inspirerad till att starta band utan någon vidare eftertanke.

Forbidden Items visar Cat Princess upp en imponerande bredd i stil och sound, allt från poppiga Silver Socks till sensuella Rockefeller Phone Line och den romantiska Me and Brigitte Bardot. Det som jag tycker är roligast med bandet är likhet med Franz Ferdinand. Jag skrek till när sångaren Nils Krång började sjunga på öppningsspåret för rösten är så himla lik. Jag tycker dock så är musiken mycket bättre än Franz Ferdinands.

Cat Princess är ett oerhört spännande, intellektuellt och klassiskt art-rockigt band som vi sällan ser nuförtiden. Låten Rocko’s Theme skulle lika gärna kunna vara ett The Doors B-spår eller något som The Mamas and Papas sjöng live i sina glansdagar.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Imperial Teen - Now We Are Timeless

I snart 25 år har Imperial Teen varit ett inflytelserikt band. Sedan mitten på 90-talet har de släppt skivor som berört homosexualitet och queerfrågor. Och eftersom Imperial Teen är ett så wholesome band så det känns lite skurkaktigt att inte prisa skivan, men den är på sin höjd en medelmåttig popskiva utan vidare eftertanke.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!