Cat Princess - Forbidden Items

Tina Rosenfink 00:00 17 May 2019

Snabbt och spontant är ledorden som beskriver Cat Princess. Bandet bildades sent på ett nyårsfirande och debuterade kort därefter. Bandet värvade sin sångare från ett annat band i samma stund som han klev av scenen. En blir ju inspirerad till att starta band utan någon vidare eftertanke.

Forbidden Items visar Cat Princess upp en imponerande bredd i stil och sound, allt från poppiga Silver Socks till sensuella Rockefeller Phone Line och den romantiska Me and Brigitte Bardot. Det som jag tycker är roligast med bandet är likhet med Franz Ferdinand. Jag skrek till när sångaren Nils Krång började sjunga på öppningsspåret för rösten är så himla lik. Jag tycker dock så är musiken mycket bättre än Franz Ferdinands.

Cat Princess är ett oerhört spännande, intellektuellt och klassiskt art-rockigt band som vi sällan ser nuförtiden. Låten Rocko’s Theme skulle lika gärna kunna vara ett The Doors B-spår eller något som The Mamas and Papas sjöng live i sina glansdagar.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Berhana – Han

Berhana har lyckats hålla sin skimrande r’n’b under radarn sedan han debuterade med sin självbetitlade EP 2016. När Donald Glover, även kallad Childish Gambino, använde låten Gray Luh i serien Atlanta blev uppmärksamheten dock påtaglig. På debutalbumet Han lyckas Berhana inte bara presentera r’n’b som injekterats med psykedeliska och funkiga influenser. Hans bakgrund som manusförfattare bidrar förmodligen också till albumets konceptuella inramning som är minst sagt filmisk.  

Battles – Juice B Crypts

Juice B Crypts är den mest stressframkallande skiva jag har lyssnat på i år. Soundet består genomgående av gälla, osammanhängande och disharmoniska ljudeffekter från något oerhört enerverande datorspel i höghastighet eller, jag vet inte, Skrillex? Låtarna är i stor utsträckning helt olyssningsbara och för att vara helt ärlig så blev jag tvungen att hoppa över delar av vissa spår på grund av oljudsframkallad ångest.