Bye Bye Bicycle – Specular

Love Carbin 00:00 11 Nov 2020

Bye Bye Bicycle släppte sitt senaste album för åtta (!) år sedan. Nu är de tillbaka med EP:n Specular. Det handlar om kärlekssorg, men låter sällan sorgligt, tvärtom: musiken har ett driv med syntar, trummor och gitarrer. Ganska typiskt svensk indie med andra ord. Glatt och vemodigt på samma gång. 

Som tur är görs det här väl, och alla fyra låtar på EP:n är bra. Men det känns för polerat, för producerat, och för gjort. Det gör däremot inte så mycket för det är precis sån musik som jag brukar spela på peppiga lördagseftermiddagar. Och jag gläds åt att äntligen ha ett alternativ till att sätta på Deportees Islands and Shores på repeat om helgerna.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Nomad – Blåser på stormen

Nomad har sedan tidigare gjort sig ett namn på battle rap-scenen i Sverige. Där rappare tävlar genom att leverera dissar mot varandra inför en publik. Och det märks att det är just därifrån den skånska rapparen kommer. Hans debutalbum lägger stort fokus på texterna och hur de levereras.

Telos Vision - Unlike the Night

Telos Vision har släppt EP:n Unlike the Night. Det är ett verk med gitarrdrivna indierocklåtar, bra melodier och överlag välskrivna låtar. Men jag kan inte undgå att tänka på en grej när jag lyssnar: det här låter som The War On Drugs. Från sången till gitarriffen till syntarna i bakgrunden, det är verkligen likt. Däremot saknas något här, det där odefinierbara extra som gör att The War On Drugs är så himla bra.