Bob Mould - Sunshine Rock

Patrik Forshage 00:00 7 Feb 2019

Det inledande titelspåret är högintensiv nervig kärlekspunklåt i nivå med de bästa Bob Mould gjorde i sena Husker Du. Jo, jag vet, det är stora ord, men Bob Mould är den enda i sin generation som envist forcerat där alla andra mattats av. Han har hittat solskenet i sin nya hemstad Berlin, och det ger honom ytterligare ny energi.

Så utan ens en sekunds tystnad emellan kastar han sig alltså in i What Do You Want Me To Do, som rentav är ännu mer energisk och vass, och sedan vidare till nästa och nästa utan minsta andningspaus. Efter den enda lite mildare stunden i underhållande Camp Sunshine brakar det loss som allra allra hårdast i Send Me, och även det frekventa användandet av stiliga stråkar bidrar mer till larm än till sofistikering.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Ladytron – Ladytron

Det har gått åtta år sedan Ladytron släppte sin senaste skiva, men det är ännu längre sedan de kändes relevanta och intressanta. De hade några bra år i början av 2000-talet, med album som 604 och Light & Magic, men därefter har de successivt skalat av syntlagren och istället rört sig mot softrocken och shoegazen. Det är möjligt att de med den här självbetitlade skivan vill markera något slags omstart eller nystart, men jag hoppas att Ladytron bara är peaken på en ganska tråkig fas och att de framöver kommer att ägna sig åt det digitala igen.