Bob Moses - Battle Lines

Sophie Winberg 00:00 19 Sep 2018

Battle Lines är en mycket stark, självsäker skiva, som lyckas pendla mellan diverse genrer utan att verka schizofren eller otrygg. Istället verkar plattan tygla vad än den behöver för att framföra sitt budskap. 

När många liknande låtskrivare tar genvägar och litar på att deras framförande av texterna ska lyfta dem, tål dessutom Bob Moses texter istället att djupdykas i. Gemensamt för plattans elva spår är dess frustrerade och ångestfyllda undertoner med texter centrerade kring diverse konflikter. Ett starkt, väl sammanhållet släpp av den kanadensiska duon. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Ladytron – Ladytron

Det har gått åtta år sedan Ladytron släppte sin senaste skiva, men det är ännu längre sedan de kändes relevanta och intressanta. De hade några bra år i början av 2000-talet, med album som 604 och Light & Magic, men därefter har de successivt skalat av syntlagren och istället rört sig mot softrocken och shoegazen. Det är möjligt att de med den här självbetitlade skivan vill markera något slags omstart eller nystart, men jag hoppas att Ladytron bara är peaken på en ganska tråkig fas och att de framöver kommer att ägna sig åt det digitala igen.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!