Bob Moses - Battle Lines

Sophie Winberg 00:00 19 Sep 2018

Battle Lines är en mycket stark, självsäker skiva, som lyckas pendla mellan diverse genrer utan att verka schizofren eller otrygg. Istället verkar plattan tygla vad än den behöver för att framföra sitt budskap. 

När många liknande låtskrivare tar genvägar och litar på att deras framförande av texterna ska lyfta dem, tål dessutom Bob Moses texter istället att djupdykas i. Gemensamt för plattans elva spår är dess frustrerade och ångestfyllda undertoner med texter centrerade kring diverse konflikter. Ett starkt, väl sammanhållet släpp av den kanadensiska duon. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

The School Book Depository - Bob and the Pitchfork Mob

The School Book Depository är namnet på det imaginära läromedelsförlag där låtskrivaren Fredrik Solfors släpper sina egna inspelningar. Idéen med musikprojektet var total frihet i skapandet och kreativiteten, att släppa musik så fort den är klar och inte vrida/vända/våndas över minsta lilla slinga. Frisläppt och enkelt, utan filter blev resultatet storslaget.

Prince — Originals

Förra året fick vi Prince studioinspelning av Nothing Compares 2 U på singel, och den var så mäktig och fantastisk att vi bokstavligen ramlade omkull, varenda en av oss. I samband med det antyddes att det fanns mycket mer av samma karaktär i Prince vita (eller snarare lila) arkiv, och nu är det dags att ta del av ytterligare 14 låtar som Prince skrev och gav till andra artister att spela.