Blizzy – Phoenix Pt. 2

Morgan Storesund Skarin 00:00 7 Nov 2020

När en genre har en så pass kreativ pik som den svenska hiphopen befinner sig på just nu, krävs det lite extra för att sticka ut i sorlet av musik som kommer. Och det gör inte Blizzy.

Blizzy, eller Hamza Mohamed som han egentligen heter, började göra musik tillsammans med sin kompis Salah Abdulle, eller Dree Low som vi känner honom som. Och Blizzys musik har också tydliga likheter med Dree Lows. De båda gör en väldigt melodisk typ av hiphop som ofta ackompanjeras av en luftig gitarr. Soundet i sig är inte särskilt märkvärdigt, men Dree Low har något som höjer det. En glimt i ögat, en språklig finess. Det saknar Blizzy.

Tyvärr framstår rapparen allt mer som en sämre kopia av sin vän. Det finns liksom inget som utmärker honom. Som kan övertyga en om varför man ska lyssna just på Blizzy, och inte någon av alla andra uppstickande rappare från Stockholmsområdet. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Nomad – Blåser på stormen

Nomad har sedan tidigare gjort sig ett namn på battle rap-scenen i Sverige. Där rappare tävlar genom att leverera dissar mot varandra inför en publik. Och det märks att det är just därifrån den skånska rapparen kommer. Hans debutalbum lägger stort fokus på texterna och hur de levereras.

Telos Vision - Unlike the Night

Telos Vision har släppt EP:n Unlike the Night. Det är ett verk med gitarrdrivna indierocklåtar, bra melodier och överlag välskrivna låtar. Men jag kan inte undgå att tänka på en grej när jag lyssnar: det här låter som The War On Drugs. Från sången till gitarriffen till syntarna i bakgrunden, det är verkligen likt. Däremot saknas något här, det där odefinierbara extra som gör att The War On Drugs är så himla bra.