Bishat – Who hurt you?

Louise Nylander 12:01 20 Feb 2023

Ända sedan singeln Dream about me från 2018 har Bishat varit ett namn jag velat hålla vid liv i mina spellistor. Men hon har varit relativt bortglömd tills nu. Därför kommer nysläppta Who hurt you? som en läglig påminnelse om hennes relevans.

Under förra året släpptes två av EP:ns sammanlagt fyra låtar. Bishat själv kategoriserar dem som ”pretty trap”. Tidigare släppta Manners berör det klassiska ämnet energitjuvar som slösar din tid och kärlek.

Men det är nya låten Sugar som ger det där lilla extra som gör att den kommer att gå på repeat. Den dansar fram på ett skönt beat i ett virrvarr av sötma och vemod. I likhet med låten With you av danska artisten Jada är den luftig och drömsk och lika beroendeframkallande. Den är poppigt sockrig och rytmisk med en upprepande hook man fortsättningsvis, och oundvikligen, kommer gå runt och nynna på (sugar, sugar, oh my love).

Samtliga låtar är skrivna och producerade av Bishat tillsammans med Rikard de Bruin. De lyckas kasta en tillbaka till ett tidigt 00-tal, i en 2023 års outfit, och man inser hur väl de båda tidsperioderna gifter sig. Man får tydliga associationer till inspirationskällorna Brandy och Destiny’s Child. Bishats röst är Aaliyah-lik: tunn och skör men utan att tappa pondus och attityd.

Who hurt you? är en välproducerad samling låtar i en konklusion av r’n’b och pop, som Bishat hittat sitt eget sätt att kombinera. Den är short, but sweet och bekräftar Bishat som en solklar representant för r’n’b-Sverige. 

Skivbolag: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner