Billie Joe Armstrong – No Fun Mondays

Anna Bjermqvist 00:00 30 Nov 2020

Det ödesdigra året 2020 har tvingat alla världens artister att hålla sig hemma. Tråkigt på många sätt – men kul när kreativiteten tar sig riktningar som inte hade uppstått annars. Ingen har väl till exempel missat Miley Cyrus ruggigt bra rockcovers som släppts under pandemin?

Även Green Day’s frontman Billie Joe Armstrong har underhållit sig själv och sina fans genom att publicera en cover varje måndag, en serie som han kom att kalla No Fun Mondays. På Twitter skrev Armstrong att han skulle släppa “a cover song every week until we’re let back out into the world”. Jag tror vi alla underskattade hur länge denna pandemi skulle pågå, men serien har resulterat i 14 spår på albumet No Fun Mondays. Skivan innehåller bland annat tolkningar på Prince Magic Monday, John Lennons Gimme Some Truth och Kim Wildes Kids of America.

Skivan innehåller inte någon wow-faktor men det låter okonstlat och är något för alla gamla Green Day-fans att njuta av. Jag kan uppskatta artistens klassiska stilgrepp. Det är vad det är. Det är covers på bra låtar i klassisk Billie Joe Armstrong anda. Varken mer eller mindre.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Michaela Åberg - Merry Crisis

Så länge jag kan minnas har jag varit svag för psykedelisk rock. Musiken lyckas många gånger gräva sig långt innanför huden, men det finns även flera fall då psykrocken har misslyckats och i stället framstått som pretentiös. Det hela beror helt enkelt på vem artisten är. 

Bicep – Isles

2020 var ett år av hemmasittande, men på Isles har Bicep gjort en musikalisk jorden runt-resa, influerade av Londons alla ljud.