Ben Frost - A U R O R A

Christoffer Reichenberg 00:00 21 Jun 2014

Lättlyssnat är inte första ordet som dyker upp i medvetandet. Snarare konceptuellt arrangerat oljud. Inget ont i det, men det är en tunn linje Ben Frost vandrar på i utförandet av sin experimentella ljudinstallation. Kyrkklockor, noise, ambient, trummor, knaster och synthar slungas runt om vartannat på ett sätt som emellanåt blir en smula rörigt. Frost tematik är inte heller att det ska vara lättlyssnat, men uppförsbacken innan albumet börjar sätta sig är brant. Utsikten från toppen å andra sidan är ett fint musikaliskt landskap. 

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Garbochock — En annan dag

När Stry Terrarie från absolut ingenstans släpper ett andra studioalbum med Garbochock är det på många sätt en sensation. Bandets hittills enda album Ritual från 1980 är en av de mest intensivt brännande album som givits ut i landet, och ett av de fem album som kommit att definiera svensk postpunk (jodå, jag sneglar också åt ert håll TT-Reuter, Cortex, Brända Barn och Dom Dummaste), så ett nyutgiven Garbochock-album är en sensation i sig. 

The Flaming Lips - American Head

The Flaming Lips vägar äro outgrundliga, och har varit så i mer än 30 år. Men inför American Head sa ryktet att Wayne Coyne hade tagit sig i kragen och landat från sina astrala irrfärder i kosmos hos något som sades likna deras 20 år gamla främsta stund The Soft Bulletin. Tyvärr stämde inte det ryktet.