Belle Adair - Tuscumbia

Patrik Forshage 17:37 13 Jan 2018

Den som får äran att spela in på FAME Studion i Muscle Shoals gör bäst i att förvalta det förtroendet. Alabamabandet Belle Adair gör klokt i att inte närma sig minnet av Aretha Franklin och andra soulgiganter, utan tar istället hjälp av Wilcos Tom Schick för att excellera i andra stämningar. 

Status Quo är nog snarare en elegant blinkning till själsbröderna i Teenage Fanclub och deras klingande västkustpop än till avsomnade boogierockare, och The Jayhawks milda countrypop är en lika uppenbar referens. 

Att de faktiskt förmår matcha förebilder som dem och till och med The Byrds både avseende finlemmade och eleganta melodier som Long Fade Out och Pushing the Stone och avseende gnistrande vokalharmonier gör Tuscumbia till ett måste och Belle Adair till ett band att placera högt i prioriteringen. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Tune-Yards – I Can Feel You Creep into my Private Life

Det är onekligen en stark DIY-känsla över Tune-Yards sound, som närmast låter som en blandning mellan Wild Beasts, The Go-Team, !!! och Anohni om de mötts på ett rave. Jag tänker närmast på Merrill Garbus bångstyriga men ändå teatrala röst, det klipp-och-klistriga i musiken samt alla hackiga och kaosartade trummor och maskinella ljudinslag. Det är dock en skiva som gör sig bäst i små doser. Efter ett tag blir jag trött av de höga, wailiga skriken och de skeva och gnissliga sounden.

First Aid Kit - Ruins

Att troget stanna kvar i sina invanda genres av americana och folkpop eller att bredda sig och söka nya uttryck? Fyra-fem album in i en gnistrande karriär, beroende på hur man räknar, är det First Aid Kits tiotusenkronorsfråga, och hur de än hade valt skulle de ofelbart utsättas för kritik. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!