Belle Adair - Tuscumbia

Patrik Forshage 17:37 13 Jan 2018

Den som får äran att spela in på FAME Studion i Muscle Shoals gör bäst i att förvalta det förtroendet. Alabamabandet Belle Adair gör klokt i att inte närma sig minnet av Aretha Franklin och andra soulgiganter, utan tar istället hjälp av Wilcos Tom Schick för att excellera i andra stämningar. 

Status Quo är nog snarare en elegant blinkning till själsbröderna i Teenage Fanclub och deras klingande västkustpop än till avsomnade boogierockare, och The Jayhawks milda countrypop är en lika uppenbar referens. 

Att de faktiskt förmår matcha förebilder som dem och till och med The Byrds både avseende finlemmade och eleganta melodier som Long Fade Out och Pushing the Stone och avseende gnistrande vokalharmonier gör Tuscumbia till ett måste och Belle Adair till ett band att placera högt i prioriteringen. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

The Rock*A*Teens - Sixth House

Du är förlåten för att aldrig ha hört talas om The Rock*A*Teens, de var som bäst måttligt framgångsrika på den lokala Atlanta-scenen innan de la ned verksamheten för 16 år sedan. Men när de nu är tillbaka med intensiv och rejäl skramlig garagerock och med en frontfigur i Chris Lopez med febrig intensitet, kraftfull pondus och en rejäl dos självironisk humor finns det ändå anledning att låna dem ett öra. Särskilt Lady Macbeth oroar och övertygar.