Arca – Kick I

Sara Berg 00:00 4 Jul 2020

Sången på Afterwards låter läskigt lik Björks, hinner jag tänka innan jag ser att det verkligen är den isländska artisten som sjunger på ett av de fyra samarbetsspåren på venezuelanska Arcas nya skiva Kick I. Än mer oväntat är att hon sjunger på spanska. Detta är ett spretigt och stressigt album. Å ena sidan är det fullt av garage och r'n'b, hispig dancehall och vass, futuristisk klubbmusik, dubstep och grime. Å andra sidan finns här, utöver Björk-spåret, behagliga, hypnotiska och innerliga låtar som Time, insvept i dimmiga lager, och Calor som låter som munkmusik. Det är den senare halvan som är skivans behållning, resten låter tyvärr alltför mycket som Skrillex.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Finntroll - Vredesvävd

Dessa finska tokar är nu inne på sitt sjunde album med trolska texter på svenska. Musikaliskt rör bandet sig fortfarande i en folkmusikalisk grund med en stor del insprängd humor. Samtidigt har bandet maxat inspirationen från extrem symfonisk metal som gränsar till den black metal vi bekantade oss med i slutet av 90-talet. 

Garbochock — En annan dag

När Stry Terrarie från absolut ingenstans släpper ett andra studioalbum med Garbochock är det på många sätt en sensation. Bandets hittills enda album Ritual från 1980 är en av de mest intensivt brännande album som givits ut i landet, och ett av de fem album som kommit att definiera svensk postpunk (jodå, jag sneglar också åt ert håll TT-Reuter, Cortex, Brända Barn och Dom Dummaste), så ett nyutgiven Garbochock-album är en sensation i sig.