Arca – Kick I

Sara Berg 00:00 4 Jul 2020

Sången på Afterwards låter läskigt lik Björks, hinner jag tänka innan jag ser att det verkligen är den isländska artisten som sjunger på ett av de fyra samarbetsspåren på venezuelanska Arcas nya skiva Kick I. Än mer oväntat är att hon sjunger på spanska. Detta är ett spretigt och stressigt album. Å ena sidan är det fullt av garage och r'n'b, hispig dancehall och vass, futuristisk klubbmusik, dubstep och grime. Å andra sidan finns här, utöver Björk-spåret, behagliga, hypnotiska och innerliga låtar som Time, insvept i dimmiga lager, och Calor som låter som munkmusik. Det är den senare halvan som är skivans behållning, resten låter tyvärr alltför mycket som Skrillex.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

James Dean Bradfield - Even in Exile

Manic Street Preachers-frontmannen James Dean Bradfield är aktuell med en soloskiva som är politiskt laddad i sin stillsamhet. Even in Exile är till stor del inspirerad av den chilenska sångaren och politiska aktivisten Victor Jara, vars liv fick ett mycket tragiskt slut 1973 i samband med militärkuppen i Chile.

Whitney - Candid

Hyllade duon Whitney släpper coveralbumet Candid mitt i den blåsiga sommaren. Det är en samling med tio låtar från bland andra Kelela, David Byrne, John Denver och The Roches. Att släppa coverskiva, eller covers generellt, är ett så fint sätt att ge lite nytt liv åt äldre verk. Eller äldre behöver de nödvändigtvis inte vara, det räcker nog bara med att tycka om låtarna.