Arca – Arca

Sara Berg 00:00 8 Apr 2017

Under artistnamnet Arca har den Londonbaserade electroproducenten Alejandro Ghersi samarbetet med musiker som Björk, Frank Ocean och FKA twigs. Men han släpper även egen musik, och då i den mer experimentella genren. Närmare konstmusik än kommersiellt. Arca är ändå en av hans mer lättlyssnade skivor, trots de fragmentariska ljudlandskapen, de hackiga kollagen och de stundtals besvärande gnissliga, distade och knastriga effekterna. Men lika ofta påminner låtarna om ett utsnitt ur en katolsk högmässa, komplett med mässande sång på något som låter som en blandning mellan spanska, italienska och latin (jag gissar på spanska, eftersom Ghersi kommer från Venezuela), till exempel i Sin Rumbo och Coraje. Därefter kommer Whip som låter precis lika våldsam som sitt namn och så ljuvliga, tjocka Desafío som istället varvar känslan av att flyga med den av att ligga under världens tjockaste duntäcke. Det är en skiva full av ytterligheter, flera gånger i en och samma låt, så för att få det vackra, måste man även stå ut med det besvärliga.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Young Thug – So Much Fun

So Much Fun är Young Thugs första riktiga studioalbum, vilket kan vara något förvirrande. Med 18 mixtapes, ett samlingsalbum, tre EPs och en ofantlig mängd singlar i ryggen så är frånvaron av ett ordentligt album snarare ett tecken på att formatet tidigare har varit ointressant för Thugger. Om det är något han kan så är det att gå sin egen väg. Young Thugs avantgardistiska stil har legat som en grogrund för andra udda stjärnor som Gunna, Lil Baby och Lil Keed.

A$ap Ferg – Floor Seats

Det har gått två år sen A$ap Ferg släppte Still Striving och när han nu återigen gör entré så är det med pondus. Hans distinkta flow tar ingen paus på Floor Seats som är en nästintill militant samling spår som dryper av energi. Det är dock i pauserna från de moderna och intensiva produktionerna som han verkligen kommer till rätta.