Anna St Louis - If Only There Was A River

Sophie Winberg 00:00 10 Oct 2018

Jag tycker mycket om att recensera debutanter. Är det bra debuter finns ofta något mycket genuint i musiken som jag älskar; Ett starkt behov av att få uttrycka sig, snarare än en känsla av måste, som inte sällan skiner igenom på pliktskyldigt släppta uppföljare. 

If Only There Was a River är ingen regelrätt debut, Anna St Louis har tidigare släppt en kassett inspelad i sitt eget sovrum med det självklara namnet First Songs, men det är hennes första platta. Det är med det sagt ett imponerande tryggt släpp. Varje låt är lågmäld, strippad ner till bara precis det som krävts för att förmedla önskad känsla. Över avskalade gitarrer ligger bara en melankolisk stråke och St Louis trygga stämma. Från hoppfulla låtar till tunga spår som hade kunnat viska klagande i bakgrunden till True Detective. Det är romantiska texter om långsamma dagar vid Missouriflodens östra strand, på något sätt nostalgiskt fast jag aldrig upplevt det själv.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Ladytron – Ladytron

Det har gått åtta år sedan Ladytron släppte sin senaste skiva, men det är ännu längre sedan de kändes relevanta och intressanta. De hade några bra år i början av 2000-talet, med album som 604 och Light & Magic, men därefter har de successivt skalat av syntlagren och istället rört sig mot softrocken och shoegazen. Det är möjligt att de med den här självbetitlade skivan vill markera något slags omstart eller nystart, men jag hoppas att Ladytron bara är peaken på en ganska tråkig fas och att de framöver kommer att ägna sig åt det digitala igen.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!