Anna St Louis - If Only There Was A River

Sophie Winberg 00:00 10 Oct 2018

Jag tycker mycket om att recensera debutanter. Är det bra debuter finns ofta något mycket genuint i musiken som jag älskar; Ett starkt behov av att få uttrycka sig, snarare än en känsla av måste, som inte sällan skiner igenom på pliktskyldigt släppta uppföljare. 

If Only There Was a River är ingen regelrätt debut, Anna St Louis har tidigare släppt en kassett inspelad i sitt eget sovrum med det självklara namnet First Songs, men det är hennes första platta. Det är med det sagt ett imponerande tryggt släpp. Varje låt är lågmäld, strippad ner till bara precis det som krävts för att förmedla önskad känsla. Över avskalade gitarrer ligger bara en melankolisk stråke och St Louis trygga stämma. Från hoppfulla låtar till tunga spår som hade kunnat viska klagande i bakgrunden till True Detective. Det är romantiska texter om långsamma dagar vid Missouriflodens östra strand, på något sätt nostalgiskt fast jag aldrig upplevt det själv.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Dagens julskiva — RuPaul

Under december åtar sig Nöjesguidens recensenter det otacksamma jobbet att välja julskivor åt omvärlden. Och se - någon mandel gömmer sig faktiskt i den gröten.

Chemtrails - Cuckoo Spit EP

När jag bodde i USA (japp, här kommer det igen..!) så hörde jag bandet Julia Brown (inte att förväxlas med artisten med samma namn) för första gången. Det var min soon to be-pojkvän som skickade låten Library till mig och jag tänkte: ingenting i världshistorien kommer någonsin slå det här. Det är svårt att förklara varför, och jag är ganska säker på att ca ingen annan känner så för dem.