Anna St Louis - If Only There Was A River

Sophie Winberg 00:00 10 Oct 2018

Jag tycker mycket om att recensera debutanter. Är det bra debuter finns ofta något mycket genuint i musiken som jag älskar; Ett starkt behov av att få uttrycka sig, snarare än en känsla av måste, som inte sällan skiner igenom på pliktskyldigt släppta uppföljare. 

If Only There Was a River är ingen regelrätt debut, Anna St Louis har tidigare släppt en kassett inspelad i sitt eget sovrum med det självklara namnet First Songs, men det är hennes första platta. Det är med det sagt ett imponerande tryggt släpp. Varje låt är lågmäld, strippad ner till bara precis det som krävts för att förmedla önskad känsla. Över avskalade gitarrer ligger bara en melankolisk stråke och St Louis trygga stämma. Från hoppfulla låtar till tunga spår som hade kunnat viska klagande i bakgrunden till True Detective. Det är romantiska texter om långsamma dagar vid Missouriflodens östra strand, på något sätt nostalgiskt fast jag aldrig upplevt det själv.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Elvis Costello and the Imposters - Look Now

Första gången jag såg Elvis Costello live gick jag därifrån efter halva spelningen. En pretentiös herre som ville verka viktig och som saknade udd, tyckte jag. Den gången 1980 var det helt uppåt väggarna, och sa mycket mer om de snäva musikaliska ramarna hos mitt 15-åriga jag, som köpt biljett enbart för förbanden Dag Vag och Ebba Grön. För det snabba avfärdandet har jag betalat i många decennier, genom att fortsätta köpa och lyssna på precis varenda konstig orkesterskiva han med sitt svällande ego tyckt sig ha kapacitet att ro iland. Men efter 31(!) album har jag fått nog.