Anna St Louis - If Only There Was A River

Sophie Winberg 00:00 10 Oct 2018

Jag tycker mycket om att recensera debutanter. Är det bra debuter finns ofta något mycket genuint i musiken som jag älskar; Ett starkt behov av att få uttrycka sig, snarare än en känsla av måste, som inte sällan skiner igenom på pliktskyldigt släppta uppföljare. 

If Only There Was a River är ingen regelrätt debut, Anna St Louis har tidigare släppt en kassett inspelad i sitt eget sovrum med det självklara namnet First Songs, men det är hennes första platta. Det är med det sagt ett imponerande tryggt släpp. Varje låt är lågmäld, strippad ner till bara precis det som krävts för att förmedla önskad känsla. Över avskalade gitarrer ligger bara en melankolisk stråke och St Louis trygga stämma. Från hoppfulla låtar till tunga spår som hade kunnat viska klagande i bakgrunden till True Detective. Det är romantiska texter om långsamma dagar vid Missouriflodens östra strand, på något sätt nostalgiskt fast jag aldrig upplevt det själv.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Middle Kids - New Songs for Old Problems

Middle Kids är ett av Australiens främsta up and coming rockband och har sedan sitt första släpp för två år sedan hyllats av musikrecensenter samt nominerats till prestigefyllda priser. Den snabba framgången har lett till en fullängdare och numera två EP-skivor. Det senaste släppet bär det roliga namnet New songs for old problems. Jag tänker ofta att band ältar samma problem och tonsätter samma funderingar till ny musik.