Andy Shauf — The Neon Skyline

Patrik Forshage 00:00 28 Jan 2020

Några försiktigt arrangerade melodiska popsånger med smarta ordrika anekdoter och dialoger milt framsjungna med doowop-skolad och intellektuellt aspirerande röst gör ingen Paul Simon, hur gärna Andy Shauf än skulle vilja. Även om han här tagit flera steg från de lite för överarbetade och välputsade album han gjort tidigare återstår mycket på den resan som Andy Shauf verkar fast besluten att fullfölja. 
Än är det för banalt pratigt (och värre smetigt självömkande sentimentalt, något Paul Simon aldrig någon nedlåtit sig till), och på sina ställen för utstuderat välsmidet, men inget är omöjligt. För när han ändå får till det ordentligt i skivans bästa sång Where Are You Judy är det faktiskt inte så stora avstånd kvar att betvinga. Och när han så småningom väl är framme där har han sannolikt alla förutsättningar att fortsätta vidare till ett eget uttryck dessutom.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Tennis - Swimmer

Lagom till Alla hjärtans dag släpper Tennis sin mest romantiska platta hittills. Duon består av paret Alaina Moore och Patrick Riley, och tillsammans gör de moderna kärleksballader. Inspirationen är hämtad från amerikansk 70-tals rock och vår tidstypiska indiepop.