The Amazing - Gentle Stream

Patrik Forshage 05:00 4 Oct 2011
The Amazing vill inte kännas vid att de skulle vara ett sidoprojekt. Det innebär att Reine Fiskes och Johan Holmegards Dungen alltså inte ska betraktas som högre prioriterat än det här självutnämnda folk-rock-psych-pop-kollektivet, där även resten av musikerna är högst välmeriterade på sina skilda håll, och mycket riktigt är The Amazing en angeläget band. Även om de knappast kommer att upprepa Dungens internationella segertåg bevisar de med sitt andra albums åtta långa men fokuserade låtar att ord som ”progressiv” och ”harmonisk” inte behöver stå i motsättning till varandra. 
Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!