Noon

admin-kollegorna 21:23 5 Feb 2003
Vi aktade oss noga för att gå på Noon för ett par år sedan. Maten andades mycket vilja men inte så mycket kunnande och publiken som festade på helgerna var rätt beige. Under samma period grävde Vasastan guld och det var inte svårt att hitta ork för att spatsera de extra meterna in till grannkonkurrenten. Nu är det som bekant andra tider. Noon är som pånyttfödd. Menyn är fortfarande neoasiatisk, men med ett helt annat bett och mod. Varje rätt skriker med en egen identitet och kräver uppmärksamhet som en obstinat barnunge. Kanske inget för en person uppfödd på mammas köttbullar, men vi kan inte annat än älska det. De små vegetariska papadamrullarna är förföriska. Särskilt i kombination med den söta och småkrämiga plommonsåsen. Man får ett gäng rullar på fyra stycken för 62 kronor. Rullarna är kungarna i en annars lysande samling förrätter - laxrullar och vårrullar slåss mot fin japansk råbiff och en thailändsk kycklingsoppa. Som om inte den naturliga festkonkurrensen med Bliss vore nog stoltserar Noon också med ankbröst på menyn. Men här är den omgiven av spännande och exhibitionistiska tillbehör som hyvlad anklever, tamarindsås och rostade vitlökar. Vansinnigt gott. Något stark, och är man inte mexikan bör man flagga för det vid beställning. Hela menyn känns som en resa ut mot det okända och äntligen kan man skriva att något känns indie utan att tänka på sura musiker med mycket fett hår. Personalen har slagsida åt nepotism, och vi känner också igen några ansikten från Vasastans glansdagar (ägarna är också Lasse Hedman och Camilla Andersson). Men varför inte, servicen är klockren - trevlig, personlig och alert. När en av huvudpersonerna sätter sig och röker med en leverantör känns det dock lite billigt, men sånt hoppas vi är barnsjukdomar. För övrigt är pandanterrinen Göteborgs just nu bästa dessert.
Stad: 
Lokal: 

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.