Varsågoda, SVT! Tre alternativa programidéer!

Supervalbloggen 20:01 12 Feb 2014

Nu vet jag att jag är omkring 2 miljoner år efter alla andra men… Idag såg jag för första gången Nyfiken på partiledaren.

Jag… äeh, jag vet inte vad jag ska säga.

För er som inte vet: i Nyfiken på partiledaren intervjuas en partiledare av en man i en tunn mustasch. Sade jag intervjuas? Nej! Det vore ju bara tråkigt och VANLIGT! Mannen i den tunna mustaschen är psykoterapeut, så vad vi istället bjuds på är ett en timme långt obekvämt ”personligt” samtal i vilken mannen i den tunna mustaschen ställer grävande frågor såsom: ”Jan Björklund. Du är partiledare för Folkpartiet, men inte minst så är du en helt vanligt människa. Är det en tuff kombination?”

Jo, minsann! För nu kanske vi vanliga dödliga gick omkring och trodde att partiledare var högutvecklade androider, eller en alldeles särskild typ av fisk, men nej! De är PERSONER med PERSONLIGA historier som de vill DELA med FOLKET.

Det mest fascinerande med programmet är att jag faktiskt kände ett växande obehag under programmets gång. Den extremt artificiella situationen, frågorna som levereras med en mjuk, lite viskande röst (”Vad hade du för roll i kompisgruppen?”), den suddiga skålen med apelsiner bakom Björklunds högra axel… Jag klarar inte av det?

Varför har man då gjort det här? VAD är det för fel med lite good old-fashioned intervjuer? Jag kan inte förstå det. Men en sak jag kan tycka är: hallå, SVT, om ni ändå ska spexa till det, varför inte ta i?! Vaddå ”samtal” med en psykoterapeut i hans psykoterapeutstudio? Ni kunde ju ha gjort VAD ni än ville!?!

Men okej, jag ska vara generös. Jag ska bjussa på lite unika partiledarprogramidéer ni kan använda er av till nästa val. Thank me later.

 

1. Feltextat med partiledaren!

Efter Reinfeldts tur i Nyfiken på partiledaren spreds förmodligen det roligaste jag har sett Fredrik Reinfeldt i – en bild där han textas galet fel. (Tror jag. Såg faktiskt inte på programmet.)

pung2_0.jpg

Nu visade det sig i och för sig att det var personen som hade tagit fotot som hade tryckt fel på teven, men det struntar vi i! För inte nog med det att det var jätteroligt (JA, detta är min humor!!) – bilderna spreds som en löpeld på sociala medier. Succé! Så min idé är enkel: istället för Nyfiken på partiledaren kör vi Feltextat med partiledaren! Programmet körs helt enkelt med en textremsa från ETT ANNAT program! (För folk med nedsatt hörsel finns såklart två textremsor, en korrekt och en ej).

goran_0.jpg

Kontroversiellt, Göran!

2. Återuppväck Expedition: Robinson

Det här är min mest vågade och omvälvande idé hittills, då den skulle kräva en total MAKEOVER vad gäller hela konceptet ”val” och ”underhållning”. Men tanken är denna: samtliga partiledare placeras på en ö i tropikerna under ett antal månader. Sedan röstar svenska folket bort partiledarna, en efter en, till bara en kvarstår – vår nya statsminister!

robinson_131602703.jpg

Det bästa med programmet är att partiledarna också måste utföra utmaningar som givetvis kan anpassas till valet – typ ”lös vårdkrisen innan... *vänder på timglaset*... tiden är ute!!” Det näst bästa är att de olika partiledarna kan samarbeta med varandra och bilda allianser. För vem kan motstå tanken på att se en svettig Jan Björklund i panamahatt erbjuda Jonas Sjöstedt en kopp ris och en bostadsminister mot hjälp med att gräva en toalett?

3. Satsa på intervjuaren

Ni vill ha ett populärt program?

Maria Montazami och Leif GW Persson intervjuar partiledarna på Jills Veranda. BOOM.

leif_0.jpg

Och ingen minns varför.

Fler blogginlägg från Supervalbloggen