Mina topp fem citat från Filippa Reinfeldt-intervjun

Supervalbloggen 23:16 12 Apr 2014

Ibland -- och då menar jag verkligen ytterst, ytterst sällan -- blir jag lycklig när jag klickar mig in på Dagens Nyheters hemsida. Idag var en sådan dag. För idag publicerades en hi-la-rious intervju med Filippa Reinfeldt. Om ni vill kosta på er någonting extra idag, och då menar jag verkligen unna er, läs den. Om ni inte pallar -- you're in for a treat! Jag har nämligen valt ut mina favoritcitat ur intervjun, dvs riktigt plockat russinen ur skämmighetskakan. Enjoy!

 

5. Landstingsrådet Reinfeldt ser glamorös ut till och med i den gula reflexväst och de stålhättekängor som byggarbetsplatsens säkerhetsföreskrifter kräver. Örhängena dansar under hjälmen. De välsminkade ögonen glittrar bakom skyddsbrillorna i plast.

Först tänkte jag välja meningen "Filippa Reinfeldt är något så ovanligt som en regionalpolitiker med star quality", MEN det var tyvärr ur ingressen. Och let's face it: detta är GULD. När jag läste den här beskrivningen av glamourösa, glittrande Filippa Reinfeldt i gul reflexväst i början av intervjun pirrade det till i magtrakten på mig. Jag tänkte: antingen är detta första scenen ur en crazy rom-com om en bossig kvinnlig chef som möter sitt livs stora kärlek, ELLER så är det ett löfte om en något urspårad intervju. Det va det senare, mina vänner. Det va det senare.

4. Filippa Reinfeldt berörs inte av blåsten. Hon blickar ut över sin stad.

batman.gif

Welp, de är båda rika, välklädda, samt arbetar med att "rädda" folk från ett system som de eg. bevarar och gynnas av?/Mvh överanalyserar Batman

3. "Folk på trottoarerna kommer att se personalen springa med svårt sjuka i glaskorridorerna ovanför dem. Det är ganska häftigt", säger hon.

Okej, nu kanske det är något jag missar här -- men VARFÖR skulle det vara "häftigt" att se svårt sjuka människor rushas genom glaskorridorer ovanför ens huvud? Vem tycker att detta är "häftigt" snarare än "stressande" och "milt oroväckande"?? Vad har man då för definition av "häftigt"?

2. Varför är just valfriheten så viktig för en 46-årig trebarnsmamma från Täby att hon är beredd att argumentera med ett helt land?

Nej men! Är Filippa Reinfeldt plötsligt en "46-årig trebarnsmamma från Täby" och inte "en moderat politiker med en lång historia av politiskt engagemang"? Jag är inte ett Filippa Reinfeldt-stan, men måste ändå notera att det just är en kvinnlig politiker som 1. har "glittrande ögon" och "dansande" örhängen, och 2. randomly ska beskrivas som "en mamma" mitt i ett resonemang om valfrihet. Jag menar, vg smaka på den här meningen: "Varför är just partiledarposten så viktig för en 48-årig trebarnspappa från Täby". Nej, vad galet d låter!

Och sist men inte minst........

1. "Varför ska man gnälla?"

WOW. Filippa Reinfeldt sammanfattad i en ynka liten mening!! Svaret på den frågan kan man ju söka efter hos barnmorskorna, i och för sig. Och hos sjukvårdspersonalen. Om man vill. Tycker lilla jag, iaf.

 

~bubblare: "Fredrik och Filippa Reinfeldt symboliserade powerparet som hade allt. Sveriges Kennedys." HAHAHA ok jag antar att vi får de Kennedys vi förtjänar......

Fler blogginlägg från Supervalbloggen