Lena Dunham på SNL

Parisa Amiri 15:43 19 Mar 2014

Redan i monologen (åter)introducerade kära Lena oss för det signifikativa gestgalleri vi under tre säsonger lärt oss att koppla ihop med den hypernarcissistiska, terapiskadade Hannah Horvath. Som ju redan synts på Saturday Night Live, fastän det är Lenas första gång!

I den - ännu en gång bekräftat - träffsäkra spoofen från Tina Feys avsnitt, kolla här hörni.

Så redan i monologstadiet kände jag att jag kunde besvara en av de frågor vi (jag) frågade oss (mig) inför avsnittet, kan Lena faktiskt spela andra karaktärer än Hannah? Indirekt fråga, är Hannah valda sidor av Lena?

Roligt i monologen: när Lena berättade om sin serie Girls var det med ett ödmjukt "little show" OCH säljande information om nakenheten. 

De där händerna. Tydligare skådis-tic än McConnaugheys söderdravel. Det är som att någon har studerat och härmar en gesttutorial på Youtube, efter att ha googlat "I don't know what to do with my hands". 

I den här sketchen ska Lena föreställa den nyanställda tjejen i Scandal-teamet, serien där Kerry Washingtons karaktär tydligen kramas naken med presidenten och jobbar med att undanröja politiska skandaler. Och vet ni vad - jag lolade. Utan att ha sett serien. Vilket jag ska, men min nivå av serierelaterad prestationsångest är skadlig nog redan. 

Wow, motiverad nakenhet! 

Två förstagånger för Lena:

1. Att hon blurras.

2. Vara den första kvinnan på jorden, även känd som Eva i "Adam och Eva", och prata med ormen men som i "Girl"-sketchen är Shoshanna med fjäll. 

Hur står sig Lenas egen spoof på Girls mot Tina Feys? STARKT. 

Är nog mest imponerad av hennes insats i den i övrigt hjärndöda, återkommande sketchen där två tjejbästisar har en show. Det där minspelet har vi inte sett förut = Lena har avancerat något otroligt. 

Och! Något jag hoppas är en kommentar på jordens mest cameokåta person: Jon Hamm dök upp i en tonårings källarlokal för att flirta in i kameran. Tack.

Det finns ingen som Taran Killam inte kan imitera med bravur, nu lägger jag till Matthew McConnaughey till listan. 

Äntligen tas denna samhällsböld upp i SNL! Under en kväll där kvinnor luras till att köpa smycken tar en av kvinnorna med sig sin kille. Kvinnan är spansktalande och har inte riktigt uppfattat vad hennes dude gör och det visar sig att han är en male rights activist. 

Smaka på den omöjliga sammanföringen av ord: male rights activist. 

Bra sketch att se för alla som någon gång undrat om inte män hamnar i skymundan i dagens samhälle. 

Utan att överhuvudtaget förstå bakgrunden till varför Liza Minnelli skulle skreva på det här sättet vill jag ha det sagt att jag skrattade hysteriskt. 

Nästa SNL sänds först den 29 mars, men er väntan kommer att belönas i form av ännu ett gästande av Louis CK! Tog mig friheten att lista diverse saker jag väntar på här i högerkolumnen och säsongspremiären av hans "Louie" är en av dem. 

Fler blogginlägg från Parisa Amiri