Kakans årskrönika!!!

Kakan 15:29 2 Jan 2015
Där åt jag mest?

Förmodligen (förutom hemma) på Barbro och Chong Qing. Samt restaurang Bocken i Norsborg. Rekommenderar alla tre starkt.

Där sov jag mest?

Hemma. Men också extremt mycket på hotell. Sov tex riktigt många nätter på Ferrum i Kiruna, älskar det hotellet, med bastu där jag ofta satt ensam och tittade ut över gruvan. Fy fan va gött och rofult det var. Samt gott för huden.

skarmavbild_2014-12-31_kl._12.03.11.png

Dit åkte jag mest?
Utan tvkan till Norrbotten, jag var där typ sex eller sju gånger, dels med min utställning och förberedde men också för att spela in "På Bröllop med Kakan" som börjar visas den 4e mars på svt. Annars åkte jag mycket taxi, både hit och dit. Norbotten och Norsborg, ja dit for jag. Och det var härligt.

Vad jobbade jag med?
Keramik, tv och radio, och så skrev jag en del. iaf så var det formen. Ämnena var mäns våld mot kvinnor, prostitution, en del om polisen och så vidare och så vidare. Vissa saker landade helt fantastiskt, tex min soloutställning. Andra inte så bra. Men en kamp var det och den fortsätter nästa år och sen nästa år och sen forever tills jag dör.

Jag spelade in Jills Veranda, med Agnes.Lo Åkerlind vid rodret, 2013 men det sändes i början av 2014 och sprängde tvn och internet. jag är så sjukt stolt över att ha bidragit till ett av Sveriges starkaste tobak, på väldigt länge. Kanske nånsin. Jag är stolt över att jag överlät mig till Agnes och att vi båda litade på varandra så mycket, det var skitjobbigt att spela in men fan vad bra det blev!!

skarmavbild_2014-02-01_kl._12.37.14.png

Sen uppträdde jag med Dixie Chicks låten på tex Nordisk Forum

skarmavbild_2014-06-14_kl._17.58.46.png

Var befann jag mig på dagarna?
Norsborg eller på resande fot. En del i Malmö hos min familj,

Vad längtade jag efter?
Lugn och ro. Hittade det ibland.

Vad va kul?
Frankrikeresan var underbar och vacker! 

skarmavbild_2014-12-31_kl._14.14.54.png
skarmavbild_2014-12-31_kl._14.14.29.png

Och hemskt? 
Min mammas stroke satte skräck i mig, mina kusiners död. Mina vänners sorger. Way Out West. Det politiska klimatet i Sverige och världen är och var äckligt. Men i Sverige tycker jag ändå att det hänt nåt, att den vita vänstern har skärpt sig lite, och det beror inte på den vita vänstern om en säger så.

Hade du på dig nåt snyggt!
Nästan allt jag hade på mig var snyggt. Speciellt snyggt var nog några goa tighta plagg, min toppless bikini, mina kaftaner som jag bar hela sommaren igen. Ett par tights på sommaren slår allt, mina adidastofflor samt mina svindyra avgjutna fotinlägg. Plus mina silvriga Birkenstock som min sjukgymnast tingade mig att köpa. Snygga naglar också.

skarmavbild_2014-12-31_kl._14.19.16.png

Utvecklade du några intressen?
DANS FUEGO!!!! Jag skulle också säga att jag närde mitt krukväxtintresse som jag haft i ca 11 år.
Även Fille intresserade sig för krukväxter, här på en resa för att köpa just detta.

skarmavbild_2015-01-02_kl._10.39.31.png

Vilken resa va göttig?
Frankrike, alla Norrbottenresor och Västsahara. VS var också jobbig iof men fantastisk!

Nationalsdagsfirande i ett av lägrena i Tindouf!skarmavbild_2015-01-02_kl._10.47.14.png

8e mars firande, kvinnoseparatistiskt, i ett av flyktinglägrena.
skarmavbild_2015-01-02_kl._10.49.45.png

På väg ut till befriat Västsahara.
skarmavbild_2015-01-02_kl._10.48.52.png

Två av åtta militärer som eskorterade oss ut till befriat Västsahara, genom öken, mot muren bla.
skarmavbild_2015-01-02_kl._10.48.28.png

Abdesalam (min västsahariske pappa) på befriat område, där han är född, top 10 av mina bästa upplevelser i mitt liv. 
skarmavbild_2015-01-02_kl._10.48.06.png

Vilken resa var sådär?
Ingen resa var dålig i sig, men en del resor till tex England var endast jobbresor, och det kändes som jag missade så mycket. I-landsproblem svar jag. Resan till de Västsahariska flyktinglägren i Algeriet var asjobbig, väl där var det massor av intryck, som jag sorterade ganska väl iom att jag skrev för flyktingarna.se, det gjorde saker och ting lättare att förstå. Det var också enklare eftersom jag var där på uppdrag, om än mitt eget uppdrag, att beskriva läget för andra. Om jag bara varit där i två veckor utan att skriva hade nog resan varit ännu jobbigare. När jag kom hem satt jag tyst en hel dag och tittade in i väggen, mycket bra resultat för en bortskämd västerlänning.

När skrattade du mest?
Som tur är med min tjej, även med mina vänner. Lycke och Emma mina gamla bästisar får liksom mig på ett humör som e svårslaget. Men min nya fantastiska vän Marie har också fått mig att kissa på mig av skratt, på vårt jobb i Norsborg. 

När var du snyggast?
Kanske när jag drejade. 

Konsumerade du för mycket?
Usch ja verkligen.

Ångrade du vad du röstade på?
Absolut inte. Aldrig.


Vad tittade du på?
Tusen filmer. Kollade klart den där Californication och fattade i näst sista avsnittet vad fornication betydde och varför serien hette så. Kämpa Kakan! Också på True Detective och nu i efterhand skulle jag nog behöva se den med text eftersom dom mumlar så jävla mycket. Har börjat se om Sopranos för tredje gången, Carmela sviker en ju inte om en säger så.
tumblr_ml9ryx0qor1rx4m90o1_500.gif
Nu kollar jag på the Honourable Woman, osäker om det stava så men orkar ej googla. Den e asbra. Jag leve rmed en film och tv-nörd som också jobbar med film och tv, det finns typ inget som inte passerar i mitt hem. Den 15e januari har andra säsongen av Looking premiär, om tre bögar i SF, jippe.

Vad gjorde du förra nyårsafton?
Så hade vi middag hemma hos Peter och Beata, sjöng Kristina från Duvemåla och sen gick vi på fest där alla var så fulla att folk liksom inte kunde stå rakt. jag stod och tittade på och önskade detsamma.

Vad gjorde du i år?
Vi var på vuxenmidag hemma hos Christian och Björn i Göteborg. Efter tolvslaget skulle alla förvandlas till dragqueens och jag stod med sminket i högsta hugg. Det blev riktigt bra. Jag känner också en sån extrem tacksamhet för att leva i hbtqi-familjen där att draga inte är ett hån mot dragscenen, utan att det finns inkluderat i mitt liv. Tackar gud för detta ofta, på bredden bland mina vänner och våra liv.

pinnenicklas.jpg
pinne3.jpgkook.jpgdiskokl.jpg

Vad ska du göra 2015?
Skriva på två böcker, göra några utställningar, jobba på radio och tv. Bla ska jag ju vara med i Julkalendern 2015, bland det roligaste jag gjort!
skarmavbild_2015-01-02_kl._12.12.28.pngskarmavbild_2015-01-02_kl._12.12.13.png
mmmm sexit butiksbiträde på 70-talet.
skarmavbild_2015-01-02_kl._12.11.40.png

Vad lyssnade du på?
Jag ska vara helt ärlig, jag lyssnade mkt på Stevie Nicks som vanligt, även en del på Stevie Ray Vaughan och Jimmy Vaughan. Annars var det som vanligt mest rap, även om jag så gott som slutat spela ute, eller kanske pga det, njöt jag ännu mer. Och rnb såklart, vad vore livet utan rnb?

Vilken konsert var underbar?
Dixie Chicks var oerhört stark, även Pam Rose i kyrkan på Sthlm music and arts. Jag uppskattar numera konserter där jag får sitta ner och njuta hehe. Men Lorentz på Pustervik va gött, då grät jag. Stod längst bak i baren och grät och va jätteglad. i år ska jag se Nicki Minaj med min syster!!!!!!
Det gav jag henne i julklapp genom att rama in denna bilden!

skarmavbild_2015-01-02_kl._12.25.07.png

Fatta att vi ska få höra detta live:

 


Åt du nåt gott?
Citat från min tjej "vad åt du innan du träffade mig?". Asså jag åt asmkt gott, men hon är verkligen skitbra på att laga mat. Jag åt extremt mycket ute, eller typ inte alls. Orkar liksom inte laga mat. Åt som sagt mycket på Bocken. I år ska jag försöka äta mer brysselkål för det gillar jag.


Lagade du det själv?
Ibland... skäms


Vad gillade du att dricka?
Vatten och light läsk, mest julmust light, jag älskar det. Sen drack jag en och annan kopp cava. Jag gillar goda drinkar också.


Utvecklade du nån bra sida 2014?
Ja, drejning!!!! Asså att denna rastlösa adhd-personen skulle junna sitta 8 timmar om dagen i flera månader och lära sig att dreja är ett under, det har nåt med gud att göra. Då har jag min lärare och väninna Marie att tacka, hon har kört riktig hårt fasciststil, mycket skuldbeläggning och negativ uppmärksamhet, och det har funkat.

skarmavbild_2015-01-02_kl._13.21.45.pngskarmavbild_2015-01-02_kl._13.21.26.pngskarmavbild_2015-01-02_kl._13.20.44.png

Det var liksom extremt skönt att kunna spendera så mycket tid i verkstan, utan att jobba inför någon speciell utställning, utan bara öva och öva. Efter jag tog examen har jag känt att jag behövt prestera och göra saker jag redan är bra på. Men jag fick ett ettårigt stipendium från Konstnärsnämnden och redan innan dess hade jag planerat att fokusera mer på att vara i verkstan och se vad det ledde till. jag har sällan jobbat improviserat, utan skissat och satt mig och jobbat, men nu har jag verkligen skissat med händerna direkt. Very kool. Jag ÄLSKAR att vara keramiker!!!

Dansade du mycket?
Jag dansade ju en del fuego på Friskis, men annars var det karjt med dans. Jag älskade att dansa när jag var yngre, men nuförtiden blir det liksom inte så. kanske för att jag inte klubbar längre iof, och dj HÄLSPORRE har ju gjort sitt.

Naturen, berikade den dig på något sätt?
OH JA. Norrbotten och Frankrike, så vackert. Även vissa delar av England må jag säga. Mina svängar till Värmland berikade som vanligt, inte minst hemma hos Lars Lerin och Junior <3 

Läste du något som imponerade dig?
Ja, alltid. fortsätter kämpa med Bang, även om texterna är besvärliga för mig då och då. jag har precis läst Sara Hanssons "Torskarnas Prideparad" den var otrolig, där finns det plats med mycket. asså SARA, kolla hur hon marknadsför sin bok!!!!
spice_girls_rekam_2.jpg
Jag läste liksom ganska många deckare, och det brukar jag göra på sommaren och då kom jag på att jag gillade det så mycket. Tror det är en sån klassgrej, att "veta" vad som är dålig litteratur och att jag inte borde läsa det utan annan stort "bättre" böcker. Men nu sket jag i det och ba förkovrade mig. Whitney Houstons mammas bok om hennes dotter e ok, det är märkligt att komma en död människa så "nära in på livet" och genom en annan människa dessutom. 
whitney-houston_cissy-25470084-118192155-frntl.jpg
Efter att jag läst boken skapade dessutom Johanna Burai denna amazing poster som jag genast köpte!

iwillalwaysloveyou.whitney.png


Var du ihop med nån?

 JAAAAAAAAAAAAAAAAAAA med Pinnecrew HANNA, dessutom firade vi tre år.

Får jag lägga in en snygg bild? Ok detta e jag och Brita Zackari som jag fördjupade min vänskap med under 2014, det var jättefint. Här var vi på Riche på modeveckan, vi är som en parodi på oss själva. Modeveckan asså don't get me started! Här för att demonstrera vårt favorit läppstift Candy yumyum från MAC.

britakakan.jpeg

 

Ok det här blogginlägget tog aslång tid. Och jag försökte vara lite positiv och inte fokusera på allt skit i världen, men det gör jag ju ändå i alla andra inlägg.  Ha det nu gott och sluta förtrycka människor, köp inte kroppar och var inte dum i huvudet. jag vet att det kan vara svårt, men försök!

Fler blogginlägg från Kakan