wi-fi-guiden

Redaktion 14:11 10 Apr 2014

 

wifiguiden.jpg

Vi är många som har stora problem med att få saker gjorda i våra små, ostädade hem. Faktum är att det är onödigt att ens försöka – vi har letat rätt på ett gäng ställen där ni med största säkerhet kommer att kunna plugga bättre. Varsågod – här är storstädernas bästa, wi-fi-försedda platser.


Stockholm

 

Taverna Brillo

Sturegatan 6

Inte bara ett utsökt ställe för lunch, after work alla dagar i veckan och kurragömma, utan också för ett gott dagsverke. 

 

Alla stadens bibliotek

Ett enkelt men förhållandevis bortglömt tips. Allt du behöver göra är att leta upp ditt gamla gröna – ingen som har det ”nya” genomskinligt röda är äkta – bibliotekskort och vandra till närmaste samlingsplats för litteratur. Det är tyst, trivsamt och doftar gott: egentligen allt vi kan kräva av en studieplats.

 

Scandic Malmen, Cocktailbaren

Götgatan 49–51

Många hotell med en lobby eller bar av rimlig storlek är bra för plugg, men just här har de fått till en särskilt perfekt aura.

 

Louie Louie

Bondegatan 13

Klassiskt sitta och jobba-fik! Wi-fi, god lunch, och en uteservering som måste vara gjord för people watching. Håll dig borta när Kristoffer Triumf signerar sin Värvet-bok inklämd i ett hörn.

 

Coffeehouse by George

Odenplan 

betyg: 1 

Vi fattar att ett ställe tjänar mer på att inte låta folk sitta och jobba med dagens åttonde påtår bredvid sig. Men att stänga av sitt wi-fi mellan 11 och 14 för att göra plats för lunchgäster? Då föredrar vi den ärligare douche-stämpeln: en griffeltavla med den (alltid engelskspråkiga) texten ”no, we don’t have wi-fi – talk to each other!”

 

 

Göteborg

 

Kulturhuset Kåken

Kålltorpsgatan 2

Att sitta här och plugga känns lite som att vara tillbaka i ett av lågstadiets biblioteksbesök. Fast på ett bra sätt. Dessutom finns ett fint litet fik i huset, med tillhörande uteservering, för en eventuell paus i studierna.

 

Bengans fik

Stigbergstorget 1

Vad vi förstår är det fysiskt omöjligt att inte tycka om kombinerade fik/skivbutiker. På klassiska Bengans finns wi-fi, gott kaffe och ambitiösa (och billiga, studenter!) soppluncher. 

 

Göteborgs hotellbarer

En trevlig sak med denna stad är att det finns ett stort utbud av både stora och små hotell där lobbyn inte bara är just en lobby. Att slå sig ner i någon av dessa med sin dator eller sina böcker visar sig ofta vara ett fruktsamt beslut.

 

Café Tintin

Engelbrektsgatan 22

betyg: 1

Det är öppet dygnet runt, vilket skulle kunna bädda för bra plugg-all-nighters. Men snarare bäddar det för ett riktigt skumt klientel av fjortisar, taxichaffisar och små-gangsters. Dessutom är det sällan wi-fi-uppkopplingen ens fungerar.


Malmö/Lund

 

Chez Madame

Falsterbogatan 1, Malmö

Här finns inte bara wi-fi och jättegod lunch (och en toalett, ska tilläggas), utan även personal som på Internationella kvinnodagen ställde ut en skylt med texten ”kakor och kvinnokamp”, så: vi är sålda.

 

Kafé Agnez

Agnesgatan 11, Malmö

Nu säger vi det: hög mysfaktor här. Det finns wi-fi och veganska bakverk, och dessutom en innergård där hela våren skulle kunna tillbringas.

 

Stadsbiblioteket

Kung Oscars väg 11, Malmö

Wi-fi! Toaletter! Bibliotikarier! Allt en student kan önska sig.

 

Ariman

Kungsgatan 2, Lund

Det här fiket behöver knappast någon presentation för lundabor, vi vet, men det är onekligen ett trevligt ställe att tillbringa en hel dag på. Framåt kvällen blir det dock en aning stökigare, så se till att bli klar med arbetet i tid.

 

 

 

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 03, 2014.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!