VIDEOPREMIÄR: Kleerup feat. Susanne Sundfør – Let Me In

12:00 30 Sep 2014Kleerups återkomst, uppbackad av norska magirösten Susanne Sundfør, har funnits vid vår sida sen singeln dök upp i början av september. Nu har vi den stora äran att visa videokomplementet till Let Me In.

Susanne Sundfør själv gör inget fysiskt inhopp i videon, som snarare fokuserar på Andreas Kleerup när han spelar lite bas i studion, åker lite taxi genom stan, drar i lite spakar på sitt mixerbord – allt genom ett behagligt, kaleidoskopiskt skimmer.

I vår stora intervju med honom, som i sin helhet finns att avnjuta här, berättar han om hur låten och samarbetet med sångerskan som sjungit för Röyksopp och M83 kom till.

– Det blir så mycket maktspel, Falcon Crest, med snubbar. Fast framförallt är det att jag lika gärna kan sjunga själv, men av fysiska skäl kan jag inte låta exakt som en tjej.

– Den är ju nästan fusion. Den är konstig för att komma ifrån mig, men jag tycker om det, att inte riktigt veta hur det har gått till att skapa en låt. Det ska bara bli bra. I efterhand kan man bara nästan förstå vad man gjorde. Jag vill bara göra något man kan lyssna på när man går och lägger sig. Det blir aldrig som jag har tänkt mig ändå. Det brukar bli bättre.

För mer om Kleerups kommande minialbum "As If We Never Won", eventuell Så mycket bättre-medverkan och Yung Lean – här är dagens intervju.

Stad: 
Artist: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!