Varje inredningsartikel någonsin

11:40 9 Nov 2020

Att läsa en inredningsartikel för texternas skull är som att gå till frisörsalongen för inredningstidningarnas skull. Vi är alla där för att kolla på bilderna och texten spelar egentligen ingen roll, så det kanske är därför den är likadan i varje artikel? Clara Popenoe Thor har skrivit varje inredningsartikel någonsin.

Sara och Sverker Sundström är, förutom namn tagna ur ett räkneboksexempel, ett par mitt i livet som precis färdigställt renoveringen på våningen i Vasastan. Sara jobbar som inredare och Sverker är egenföretagare, eller något annat som gör honom stenrik. Utöver att ha ett perfekt hem har de även barnen Lilly, 3 och Charlie, 2.

När man kliver in genom porten till familjen Sundströms sekelskiftesvåning på 110 kvadratmeter möts man omedelbart av en välkomnande fräsch miljö med uppiggande färgklickar och en stark personlig prägel. Planlösningen är öppen och luftig med mycket utrymme för barnen.

– Planlösningen är perfekt för oss. Med två små barn är det viktigt att hemmet är funktionellt och fungerar för våra behov. Å andra sidan fungerar allt för våra behov, eftersom vi egentligen inte har några saker och har knäpptysta och prydliga ungar som aldrig gör någonting, säger Sverker.

Barnens eklektiska och färgsprakande rum ligger vägg i vägg med det rena vita köket som mynnar ut i den öppna matsalen och vardagsrummet. 

– Vi gillar att kombinera stilren nordisk design med vintageprylar och loppisfynd för att ge en hemtrevlig känsla. Jag har alltid tyckt om dansk design och drömt om att ha Arne Jacobsen-stolarna. Vi fick dem i bröllopspresent och jag älskar dem fortfarande, säger Sara.


Tavlorna som pryder den stora väggen i vardagsrummet är en blandning av auktionsköp, verk gjorda av vänner, och arvegods. Paret har också valt att sätta en personlig prägel på bostaden med diverse föremål från resor och barnens teckningar, men är måna om att låta stilen vara avskalad.

– För oss är det viktigt med mycket ljusinsläpp. De stora fönstren och det vackra ljuset var en av de främsta anledningarna till att vi valde att bo här. Ljuset har varit en viktig del av vår inredning och vi vill inte ge ett virrigt intryck med massa prylar, säger Sara.


Den avskalade men samtidigt mysiga känslan märks även i det nyrenoverade kontoret. Färgskalan är neutral och möblerna i ljust trä.

– Det var väldigt viktigt att kunna ha en lugn plats i hemmet där vi kan arbeta. Vi jobbar mycket hemifrån och har skapat ett utrymme där vi båda kan finna ro i vardagen, säger Sverker.


Även om renoveringsprojekten är avslutade ser familjen Sundström på inredningen som ett ständigt pågående arbete. 

– Vi fortsätter inspireras och försöker tänka nytt och tänka om. Det är viktigt att välja varsamt och omsorgsfullt och inredningsarbetet fortsätter alltid. Kistan är en möbel och graven behöver också inredas, säger Sara.


Inredning är tid, och tid är pengar.

Tips

Fokusera på smådetaljerna. När du väl är igång borde du nog fokusera på stordetaljerna också.Var inte rädd för en stilkrock. Det blir faktiskt rätt snyggt att kombinera föremål från både Bukowskis och Sotheby’s.

Hitta inspiration överallt! Gör en moodboard och kolla i inredningsmagasin ofta.

Du behöver inte alltid köpa nytt! Var en miljöhjälte och köp begagnat, helst dödsbon.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!