Foto: Emma Hurtig.

Tobias Sedlacek om livet på Trädgården

11:15 30 May 2022

Den officiella hänga varje helg på Trädgården-säsongen har bara börjat, men vi har redan fått se liveakter som Jireel och Fricky på deras scen. 

Tobias Sedlacek är numera ansvarig för livebokningarna om sommaren på Trädgården. Vi undrade vem hans drömbokning är och självklart hur det känns att ha tagit över rollen.
– Det känns jättekul och ärofyllt. Trädgården är en speciell plats för många människor, mig inkluderat och att få möjligheten att jobba med vårt fina team och utveckla innehållet känns väldigt speciellt.

För dom som inte vet, vem är du och vad har du gjort innan? 
– Jag har gjort lite olika saker innan. I yngre år var jag med och startade produktionsbolaget The Bunch som jobbar med friåkningsfilm och reklam. Då jobbade jag även många år med att åka skidor på heltid och spenderade mycket tid i USA. Efter skadeproblem flyttade jag tillbaka till Umeå och startade en studio där folk från stan spelade in musik, vi hade spelningar och jag startade även klädmärket Team Scandi därifrån som jag fortfarande driver. Här lärde jag också känna Erik Friman (Fricky, red. anm.) som jag fortfarande jobbar nära med. Sedan januari i år har jag jobbat med Trädgården och är peppad på att ha flyttat ner till Stockholm tillsammans med min flickvän och vår hund.

Trädgården har med sin stora yta och breda publik alltid satsat på ett varierat liveutbud. Under åren har besökarna fått se artister såsom Niki & The Dove, Parham och Radio Slave på scen. Och i år är inget undantag, dock med några få förändringar. 
– Själva scenen har flyttat ut på gården som varit ett inslag tidigare år också men nu kör vi endast Live Sessions i XL fattning på Gården och inget i Kyrkan. Musikprofilen kommer som tidigare år vara väldigt blandad. När pusslet för sommarens olika datum skulle läggas blev det mycket hiphop tidigt här på säsongen men det blir mer blandat eftersom. 

Vad kan vi vänta oss av livesommaren på Trädgården? 
– Massa trevliga kvällar med härlig livemusik! Det känns som vi är en del och kickstartar igång Stockholms livescen igen vilket känns väldigt kul. Vi har hunnit ha några spelningar redan som varit väldigt lyckade men vi ser fram emot lite varmare väder. Som jag nämnde ovan, väldigt blandat med stilar på kvällarna över sommarens gång och vi kommer avsluta starkt, en del artister vi inte kunnat presentera än som jag personligen ser mycket fram emot!

Vad skulle du säga är nyckeln till en riktigt bra konsert? 
– Stämningen, en peppad artist och en peppad publik! Gärna bra väder också. Och en bra ljudtekniker! Det är A och O.

Slutligen, absoluta drömbokning i en värld där man inte behöver förhålla sig till någon tråkig budget? 
– Död mark!!! Jag försökte få till det i år men det gick tyvärr inte. Jag hade även hoppats på att få till Orville Peck som är en annan favorit för mig. Andra drömbokningar är King Krule, Blood Orange, Bakar, Snoh Aalegra och Lykke Li. Har lite svårt att säga bara en, men tror att Död Mark toppar listan. Ett band som vi lyckats boka till i sommar som var en drömbokning är Dina ögon. Det kommer bli en otrolig kväll! 17 augusti spelar de tillsammans med Tussilago, Love Truls och Scary Monsters. Fun fact är att det var Fricky som introducerade mig för bandet och sa att vi måste få till dem, biljetter finns ute redan nu.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!