Strippor, tatueringar och 90-tal

11:05 17 Mar 2020

Den malmöbaserade DJ-duon Be my lover firar tre år och bjuder in till stökig födelsedagsfest.
– Vi är inne i trotsåldern och vill ställa till med ett kalas som heter duga, säger Josefa Berg och Linn Rasmusson. 

För fyra år sedan träffades de två fejkpälsklädda tjejerna Josefa Berg och Linn Rasmusson för första gången, och kärlek uppstod. Ett år efter den där kvällen på Möllan då Linn ”räddade” Josefa från ett störigt ex, började de spela tillsammans under namnet Be my lover. 
Vanessa Marko frågade mig (Linn) om jag hade några coola vänner som jag ville starta klubb med. Jag nämnde min dåvarande kille och Vanessa började skratta. Det tog inte många sekunder förrän jag snabbt ändrade mig till att Josefa var en självklarhet. Då hade vi även en till medlem i vårt dj-crew som hoppade av efter ett tag. En trio blev en duo, men oj så powerful. 

Första spelningen var på bistron inne på Moriskan där musiken tystnade både en och två gånger. Men trots panik i blicken fortsatte tjejerna att spela. 
– Det var extremt nervpirrande den kvällen. Josefa fick ta en betablockare och Linn fick hålla humöret uppe för oss båda. Vi hade ingen aning om hur man ens kopplade in datorn till mixerbordet.

Efter den något skakiga spelningen på Moriskan blev duon mer säkra på musiken och tekniken, och därefter har det bara rullat på. 
Vi spelar ju inte bara musik, utan vi bjuder på en show där vi vill visa att man inte ska skämmas över något, att vara exakt den man vill vara, att ha kul. Vi har ju som sagt själva varit i den sitsen där man känner sig osäker, oaccepterad och ej tillräcklig. Vi tror att den känslan vi förmedlar plus musiken har med vårat numera fullbokade schema att göra. 

Idag springer var och varannan människa runt med ett USB och kallar sig ”dj”, vad säger ni om det?
– Det är en extremt obehaglig egenskap och vi har ju själva varit utsatta för usb-monstren som försökt intrude:a våra spelningar med “snälla kan jag bara få köra en mix under ert set”. Idag råder en dj-epidemi i Malmö och den sprider sig nästan lika fort som Coronaviruset.
– Vi har både dator och USB när vi spelar och planerar vårt “set” ganska “Gestapo” innan. Vi kallar inte oss direkt för dj:s, vi showar och underhåller.

Även om duon idag är känd för att spela mycket eurotrance och eurolåtar från 90-talet, så var det inte helt glasklart vilken typ av musik tjejerna skulle spela när de började. 
Egentligen har vi kanske inte ett supergemensamt musikintresse. Eller musiken har vi, men inte genren. Jag är lite mer rockigare än Linn medan Linn har lite mer hits-knowledge. Men balansen blir grym. 
– Vi började faktiskt spela gubbrock och oldies-goldies men märkte snabbt att det inte var så dansvänligt, så vi kände att det saknades något i Malmö och vi vill urskilja oss från alla de andra tusentals dj:s här. Så det fick bli en ny trance-scen helt enkelt. 

Josefa och Linn snittar cirka tolv spelningar i månaden, detta medför givetvis en hel del galna minnen. 
Ja vi blev till exempel bokade till en festival i Hultsfred och kunde inte bli mer glada över att få avsluta hela evenemanget på stora scenen. Vi var så taggade! Så kommer vi dit och inser att det endast är arrangörer där och inga som helst besökare. När vi kör igång vår spelning mitt i natten, då drar alla arrangörer på efterfest och vi spelar för döva öron. Sen har vi den gången när vi satte oss på fel tåg, kom fram tre timmar försent till spöregn i Sölvesborg och fick spela bakom stora scenen som överröstade vår musik, vi har nog aldrig skrattat så mycket. 

– Men för att vända på steken har vi ju faktiskt gjort vår sjukaste spelning på NGBG-festivalen. Vi var sista akten och avslutade på Plan B och vi har aldrig känt en så stor eufori och kärlek från vår publik någonsin. Vassa Eggen i Stockholm var också ett drömscenario. Felix Sandman x Be My Lover. Linn showar och nästintill strippar på baren, folk tappar hakan medan Josefa styr musiken. Tror det cirkulerade ett hundratals videos in cyberspace denna kväll.

Josefa och Linn har spelat på majoriteten av Malmös dansgolv och barer, men deras residence just nu är Plan B. Det är även här de kommer ha sin treårsfest den 4 april. 

Varför är det så viktigt att fira att man varit dj i tre år?
– Vi är tre år och inne i trotsåldern och vill gärna ställa till med ett jävla kalas som heter duga!  Det ska vara en fest för att fira vår födelsedag, för att fira in våren, för att fira alla er älsklingar, för att fira vår vänskap, för att fira pattar, pussies och penisar, för att fira världens bästa ställe Plan B, för att fira Malmö, för att fira kärleken, för att fira Euro-trance and yeah the list goes on.

Be my lovers treårfest går av stapeln den 4 april på Plan B.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 03, 2020.

0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!