Så du vill leva det ljuva, enkla lantlivet?
Katt
Få djur torde lida så mycket av att hållas i storstan. Hundar får åtminstone gå ut. Kattägare är psykopater.
"Har du sett Smulan?" (4 pers)
1 katt
1 burk Campbell's svampsoppa
1 lök
2 dl köttbuljong
1 flaska Guinness
Flå katten och ta bort hårstrån som inte följde med. Ingen tycker om katthår i maten. Lägg katten i vattenbad i 24 timmar. Katten ska sedan få bada i Guinness i sex timmar, vilket hjälper smaken. Ungstekes hel i gjutjärngryta tillsammans med lök, buljong och burksoppan i två-tre timmar. Bjud in grannarna.
Råtta
Det sägs att det finns fler råttor än hip-hopare i Malmö och Göteborg.
Cykelpundarbiff (4 pers)
4 stora råttor
1 morot
1 lök
salt, peppar
Bränn bort pälsen från råttorna med en gaslåga. Sätt en sax i analöppningen och klipp upp bröstkorgen. Ta ur innanmätet, klipp av svans och huvud. Dela råttan i fyra delar, som man gör med en kyckling. Svep in bitarna i aluminiumfolie tillsammans med hackad lök och morot. Lägg direkt på glöden på grillen. Färdigt på 15-20 min.
Ekorre
Elvis Presleys fattiga familj brukade äta ekorrar, innan Elvis gick över till jordnötssmörsmackor och benzodiazepiner.
Familjen Prestleys helstekta ekorre (4 pers)
2 unga ekorrar, flådda och urtagna
4 matskedar smör
1/2 deciliter mjöl
salt, peppar
Tvätta ekorrarna noggrant. Huvud, klor och fötter slänges. Hamra ekorrarna med en kötthammare tills köttet är mört. Vänd dem i mjöl. Stek i smör på låg värme 20-25 min. Serveras med hasselnötssås.
Minigris
För hippa människor.
Helstekt minigris (25 pers)
1 minigris ca 25 kg
Marinaden: 3 dl honung 3 dl soja 3 dl olja 1 dl mörkt öl 1 flaska hotchili 2 msk salt 2 msk grovmalen svartpeppar
Låt grisen hänga över elden med framändan ner. Vänd svinet med jämna mellanrum, pensla på med marinad ca 4 ggr/timme. Kontrollera med en köttermometer, när temperaturen är uppe i 70 grader är de mindre delarna klara.
And
Änder i stan får sina vingar stäckta - det vill säga halvt amputerade - när de är små, så att de inte flyger ifrån oss. Tur.
Andfärs (4 pers)
bröst och lår från två gräsänder
3 dl kall vispgrädde
1 msk potatismjöl
3 stora kalla ägg
Ta bort skinn, ben och senor från fågelköttet. Kör andköttet med lök i matberedaren. Blanda in vispad grädde, potatismjöl, salt och peppar.
Informationstjänst för fågelinfluensan, tel 020-20 20 00. Rör slutligen ner äggen.
Häst
Japaner är glada i i Basashi, en glass med hästkött. Svalkande, och barn älskar den.
V75an (4 pers)
4 äggulor
2 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl grädde
100 g socker
2 teskedar vanilj
100 g finmalt, kokat hästkött
Mjölken skall sjudas upp och sedan blandas med de vispade äggulorna och sockret. Värm upp igen, utan att koka. Blanda sedan in grädden, vaniljen och hästen och för över till en glassmaskin.
Kanin
Börja mata kaninerna i parken nära dig. Efter två veckors matning kommer de vara betingade på matstället. Ta dem då.
Grillade kaninvingar (4 pers)
8 st kaninvingar (framben)
matolja kryddor efter smak
Pensla vingarna med den kryddblandning du tycker om. Lägg vingarna på oljad bakplåt. Sätt in i ugnen i ca 40-45 min eller tills benen släpper lätt från köttet. Vänd och pensla ett par gånger under stektiden.
Hund
Fy fan vad irriterande de kan vara.
Kebab (4-6 pers)
400 gr hundkött
4-6 pitabröd
1/2 huvud isbergssallat
3 tomater
1 gul lök
6-8 feferoni
Sås 400 g passerade tomater 1-2 vitlöksklyftor 1 tsk salt 1 tsk socker tabasco
Blanda samman ingredienserna till såsen. Ställ kallt. Fräs hundköttet i en stekpanna. Värm pitabröden. Fördela sallat, tomat, lök, hund och feferoni i pitabröden. Ringla i såsen. Duva
"Duvorna har sagt upp avtalet".
Förberedelser: en dosa General Snus, en stor pommes från McDonalds
Dra fingret över en pommes frites så att den blir urgröpt. Lägg en generös sträng snus i pommesens mittfåra. Rulla ihop hela pommesen. Dela den i två centimeter stora bitar. Släng bitarna till duvorna. Ett par minuter efter inmundigande säckar duvorna ihop i nikotinkonvulsioner. Plocka dem då.
Tobaksduva (2 pers)
1 duva
1 halv lök
125 gram bacon
2 dl fågelbuljong
enbär, salt, peppar
Plocka duvan väl. Låt duvan ligga i ättiksvatten i kylskåpet över natten. Bryn lök, enbär och bacon, lägg i duvan och salta/peppra. Slå på buljong och låt det brässera tills köttet lossnar lätt från benen, ca 40-60 min.
Svan
Svanen är fridlyst. För att få dispens från fridlysningen kontakta Länsstyrelsen.
Svan à la medeltid (receptet är från 1300-talets England)
1 svan
olivolja
Plocka och ta ur svanen. Ta vara på inälvorna. Smörj svanen i olivolja. Rosta i ugnen eller över öppen eld. Pensla med sky. Serveras med svansås.
Sås: svaninälvor salt buljong brödkrutonger ingefära rot från cypressträd rödvinsvinäger
Tvätta blodet från inälvorna. Salta. Koka i vatten tills de är färdiga. Låt kallna. Kör inälvorna, buljongen, kryddor och krutonger i en matberedare. Värm upp, salta, servera till svanen.