Södra Teatern har fått nya nöjeschefer

13:32 16 Jan 2020

Stella Scocco och Stina Grape tar över nöjesfacklan med ett löfte om att blåsa liv i Södermalm. Under premiärkvällen den 24 januari blir det livespelningar i alla rum och klubb på Stora Scenen.

2019 var ett deppigt nöjesår i Stockholm. Institution efter institution gick mot sin död, grannar klagade på oljud och Nöjesguidens jury för Stockholmspriset hade så svårt att hitta en stockholmsklubb som utmärkt sig under året att göteborgsklubben Lounge(s) vann istället.

Det ska det bli ändring på nu. Södra Teatern startar det nya året med att ta in två nöjeschefer med väldigt god potential att ge de anrika lokalerna ett lyft. Duon består av Stella Scocco, som närmast kommer från den Stockholmsprisbelönade krogen Misshumasshu, och Stina Grape som idag är projektledare på Ibeyostudio, men som innan dess bossade på Yaki Da i tre år. Den 24 januari är det premiär för den nya duon.

I pressmeddelandet står det att ni ska ”blåsa nytt liv i Södermalms klubbliv”. Kan ni dela med er av era planer?
Stina: Jag har känt sedan jag flyttade till Stockholm att jag saknat en klubb med flera olika genrer och saker som händer under samma tak, lite som på Yaki Da. Under året jag bott här har det inte riktigt funnits något liknande ställe, dit alla går oavsett vad och kan hitta sin grej. På så sätt känns det som att vi faktiskt blåser nytt liv i hela Stockholms klubbliv.
Stella: Verkligen! Jag tycker att det finns ett supervakuum på det roliga, härliga klubbandet i Stockholm. Det har poppat upp så mycket technohouseklubbar, och vi älskar technohouse, men det finns också behov för något som är lite blandat och som tilltalar alla. Det finns en tillgänglighet med Södra Teatern som inte funnits på andra ställen på flera år.

Vad händer under premiären den 24 januari?
Stella: Det blir en stor öppningsfest, huset möjliggör väldigt coola grejer. Vi har en megalineup, men de som kommer att köra live är Henok Achido, Kaah, Name the Pet och BF/C. Vi öppnar upp hela huset och så blir det live i alla rum.

Utöver liveakterna och en välarbetad dj-uppsättning öppnar Södra Teatern för första gången någonsin upp Stora scenen som klubb. Klubb uppe på scenen alltså.
Stella: Det är typ det coolaste som har hänt sedan Trädgården öppnade.
Stina: Man har ju varit i teaterlokalen förut, men så fort jag klev in där och började fantisera om det som en klubblokal kändes det som att hela rummet förvandlades. Det kommer att ge ny energi till Söders klubbliv.

Hur är det att jobba tillsammans?
Stina: Vi har ganska lika sätt att jobba som klubbchefer, ingen av oss är så att vi går in och bara ”gud vad fett med fest”, utan vi är nästan lite för intresserade av produktionen runtom. Stella är jätteduktig på bar och drift...
Stella: ...och Stina är grym på att skapa en hållbar produkt. Vi båda tycker det är viktigt att skapa något som inte enbart bygger på oss två och våra bokningar. Vi lägger mycket fokus på allt från bemötandet i dörren och värdegrundsplaner för vakter, till att prata med barstyrkan och se till att bemötandet där är bra, och såklart se till att lokalerna känns roliga att festa i och att ljussättningen funkar. Det är där du måste lägga ditt fokus, sedan får väl två roliga klubbchefer vara något sorts strössel. Vi har till och med fått ett eget smeknamn nu. Styra & Stella.

Oliver Bull och Philip Hördegård vann ju Stockholmspriset för Lounge(s) på Way Out West. Kombinationen Stockholm och Göteborg kanske fortsätter bli ett vinnande koncept.
Stella: Ja, eller så kan Stockholm ha ett klubbliv som är bra så att inte göteborgsklubbar vinner Stockholmspriset.
Stina: Ja, det är väl där vi kommer in.
Stella: Vi får skärpa oss! Målet är att en stockholmsklubb ska vinna Stockholmspriset.

Vad vill ni säga till Södra Teaterns klagande grannar?
Stina: Att de är hemskt välkomna hit. Vi vill inte bråka. Det är roligare att vara med!
Stella: Verkligen. Det är väl det enda man kan säga.
Stina: Jag vill inte säga åt dem att flytta från stan, utan att de ska nyttja läget istället. Jag hade absolut velat bo på Mosebacke.
Stella: Det kanske är det du ska säga. Ge dem ditt nummer och be dem sälja lägenheten till dig.
Stina: Om någon vill byta så har jag en lägenhet i Göteborg. Det är centralt, men tyst. Det är precis vad de vill ha.

 

Lineup 24 januari

Live:
Kaah (Klubben)
Henok Achido (Matsalen)
BF/C (Foajén)
Name the Pet (Klubben)

DJ’s:
Frida Gustavsson (Champagnebaren)
Mahsa Khoshnood (Champagnebaren)
Björn Formgren (Panoramabaren)
Tora Bolin (Matsalen)
Alex Urombi (Matsalen)
Tina Misaghi (Matsalen)
Aron McFaul (Teatern)
Vanilla Stillefors (Teatern)
Faggotry (Teatern)
Daniel Lien (Klubben)
Hektor Uhrström (Klubben)
Max Béraldin (Klubben)
Magnus Nylander (Klubben)
Per Sinding-Larsen (Foajén)

Under premiärkvällen öppnas dörrarna för allmänheten klockan 23.
 

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 01, 2020.

0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!